2008-07-15
新城市三期o既”甘味赞岐乌冬”. 之前我上网睇过一致好评, 就e-mail介绍d朋友仔去试下. 朋友睇完我e-mail, 果然去o左试, 仲要已经吃o左三次, 事关佢话d乌冬真系好好味. 反而我自己就未试过.一坐低朋友就推介铁板牛柳蕃茄汤乌冬, 我就order我必吃o既冷乌冬, 食汤乌冬就食得多, 但唔系间间都识整同整得好冷乌冬呢味o野, 分出面质真假好味就一定要吃 “冷”. 叫o左个猪软骨汤乌冬.跟住我地仲叫o左碟咖喱薯饼, 猪软骨饺子棒, 加料叫多个自选乌冬(加大版)加茄子天妇罗南瓜天妇罗, 认真好胃口. 铁板牛柳蕃茄汤乌冬, d汤好浓, 牛柳粒好嫩, 好味到成碗汤都饮晒. 猪软骨好 “淋”同好入味, 而每一款乌冬(无论热同涷)都好滑好弹牙. 小食都好好味. 如果唔系赶时间, 俾我坐多阵, 我都想叫多碗吃!