2023-04-28 89 浏览
我今日有幸造访Meraviglia Bar e Ristorante,呢间位于科学园嘅意大利餐厅真系好出色!我嘅朋友话呢度嘅食物好好食,所以我就走入去尝一尝。虽然科学园有啲远,但入到去餐厅嘅环境真系好优美,餐厅又大又舒适,啱啱好啱吹水同埋放松,仲有地方俾小朋友玩,而且餐厅欢迎宠物入内,真系好贴心啊!呢间餐厅只用全天然无激素肉同蔬菜,大部份都系有机嘅,而家种嘅香草都系自家种殖,真系好注重食材嘅质素同埋健康饮食。意式餐厅嘅一大特色就系餐前会有面包,呢度嘅面包好软同埋暖暖地,真系好开胃!我试咗意式烧走地鸡半只配有机时令蔬菜同埋串茄,呢只烧鸡虽然系半只,但份量十足,啖啖肉得黎又滑,而且块皮又薄又脆,无多余肥膏,真系好出色。而且佢嘅配菜好清甜,配埋烧左嘅蔬菜同茄子,食完都唔腻口,真系一个好完美嘅餐饮体验~另外,我特别钟意家乡风味嘅乳猪配有机蔬菜同薯角。呢个菜真系非常出色,乳猪烤得好酥脆,口感好嫩,沾住啲酱汁食真系好开胃!而且加埋有机蔬菜同埋薯角,味道好满足,特别系薯角,烤得好香脆,味道真系超出预期!