2016-01-08
同个fd系九龙湾行到攰攰地,谂住揾间野入去解决个晚餐,见呢间个环境几好又无咩人就同个fd入左去。首先入到去啲侍应带我哋坐低俾埋餐牌后就企开左一边,等我哋举手佢哋先行过黎,唔使俾人望住拣野可以慢慢睇下个餐牌,我哋两个人叫左五样野食。首先讲下个头盘-芝士蕃茄罗勒沙律,芝士同蕃茄嘅配搭得岩岩好,啲芝士好香同好滑衬埋酸酸地嘅蕃茄唔会流,好开胃。跟住系烤肉串(牛、羊、猪、鸡),佢哋肉串都真系几好味,烤得岩岩好,咬落都几juicy唔会太干,我就钟意鸡肉多啲,好滑,同难得嘅系个羊串一啲都唔苏。特色烧烤拼盘,我哋拣左烤龙虾,粟米同菠萝,个龙虾好多肉,咬落弹牙,而且可以食到龙虾本身嘅甜味,本人几中意,而菠萝好多汁同几甜,中途食仲可以fresh下炭烧美国肉眼扒,块扒好大块,适合share食,啖啖肉唔鞋,炭烧出尼既肉味香好多~以块扒质素尼讲价钱唔算贵。而且有好多薯菜,普通女仔食单一份应该都已经有少少饱(不过我同我个frd都食量惊人)。最后,甜品就嗌左柠檬批黎试下,本人觉得个柠檬批就麻麻地,太酸,钟意柠檬味既朋友或者会好喜欢。