#旺角美食 #小莲星呑食旺角 🔻红火鲜料火锅专门店旺角兆万中心17楼/小妹乜都想食,所以拣咗一间包罗万有嘅火锅店,可以食韩烧,可以食刺身,又可以食炸物,最最最最紧要系有好新鲜嘅火锅配料打边炉,依度嘅选择超级多,小妹拣咗几样我觉得好食嘅介绍俾大家////////🧃浓汤花胶鸡煲花胶鸡煲有2大条花胶,同成只鸡,饮落似住家汤,拍得住出边好多二、三百蚊嘅汤底,估唔到任食嘅质素都咁高/🧃象拔蚌片完全估唔到喺放题火锅店会食到象拔蚌,虽然食落口唔算好鲜味,但过下口瘾绝对冇问题/🧃墨鱼丸唔知系唔系手打,不过好弹牙,墨鱼丸入边亦都有墨鱼粒粒,食落口口感丰富,一定要叫/🧃鲜莴笋片莴笋新鲜爽口,食呢样野记得要睇火,煮得太少时间会太硬,但系煮得太耐又冇口感/🧃鱼生刺身我哋叫咗三文鱼、墨鱼、甜虾、海螺、北寄贝等等,全部都比得上日式放题嘅质素,新鲜有鱼味/////味道:⭐️⭐️⭐️⭐️卖相:⭐️⭐️⭐️⭐️价钱:⭐️⭐️⭐️⭐️环境:⭐️⭐️⭐️⭐️/#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #food
#旺角美食 #小莲星呑食旺角

味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
卖相:⭐️⭐️⭐️⭐️
价钱:⭐️⭐️⭐️⭐️
环境:⭐️⭐️⭐️⭐️

#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig