2017-12-05
今次阿头请食饭,想试啲新派菜式,所以就黎试下韩式烤鸡喇。午市人山人海,好彩早两日book左位先唔使等咋Menu里面每道菜都图文并茂,就咁睇真系令人食指大动啊😋食鸡之前先黎个沙律开下胃先。几种唔同既蔬菜加上车厘茄同面包粒,的确有清新感㖞之后黎多个轻食当作热身。里面包括五种不同配料,以蔬菜为主,同样地感觉清新,但味道一般,蛋味唔突出,只能说佢整得好有层次感终于轮到烤鸡登场喇!先试个辣味烤鸡,个人觉得唔算好辣,怕辣既朋友即管可以试下。烤鸡肉汁相当juicy, 有别于普通炸鸡,烤鸡皮可以有效锁住肉汁,所以食落有啖啖汁啖啖肉既感觉~而呢款烤鸡呢,厨师就落左三种唔同既芝士粉,食落其实分唔出边种打边种,但味道绝对系一流,因为芝士加任何野一定系好食既✌🏿✌🏿似乎韩国菜总离不开芝士haha, 想讲下既系个年糕超级弹牙有咬口,啲芝士仲可以拉到好长添,连阿头都忍唔住玩埋一份啊🙈🙈鱼糕汤方面,overall黎讲偏清淡,食完烤鸡饮呢个感觉无咁肥腻;鱼糕食落有两种,其中一种夹杂左香葱啖喺里面,个人黎讲几有新鲜感食完咁多好野,大家梗系超满足的啦😄重点系呢餐唔使俾钱㖞,又可以食晏啲先返去开工,爽啊🤓
Menu里面每道菜都图文并茂,就咁睇真系令人食指大动啊😋