2019-06-06 117 浏览
Weekend食好西嘅环节又到啦,作为”伪韩仔”,我最钟意就梗系食韩国烤鸡啦,软鸡嘅质地比炸鸡远得来多汁,真系好食啲㗎。呢间店舖非常光猛而不刺眼,好有住家feel嘅感觉,坐耐左感到舒适。UFO Foudue : 新款式烤鸡,形式非常有趣。中间嘅铁盘有三种唔同嘅芝士混合而成,慢慢等火炉将芝士溶化之后就会变成好好味嘅芝士拉丝酱汁,浓稠得来口感十足。餐厅亦都非常贴心啊,可以俾我哋分别选择两款烤鸡,我哋就分别拣咗”三重芝士烤鸡”和”蜜糖香滑烤鸡”,配上酱汁之后各有风味。芝士烤鸡加上芝士拉丝之后简直将芝士浓丶香丶滑嘅口感表露无遗,拉丝缠绕上鸡肉之后,口感厚身而结实,烤鸡肉质鲜嫩,真心又浓又juicy。至于蜜糖烤鸡就透着甜甜嘅香味,咬落口充斥着咸甜得宜嘅感觉。铁板海鲜煎饼:虾同鱿鱼简直系海鲜煎饼万年嘅配搭,直头肉眼都见到大大粒,咬落口弹弹牙,毫不失色。海鲜煎饼厚身大块,内里更加配有有大葱,其实咬落口非常充实,虽然系一道较为淡口嘅菜式,不过依然有啖啖肉嘅口感,好充实啊。柚子蜜鸡尾酒:鸡尾酒用柚子蜜同埋韩国烧酒调制,柚子蜜嘅甜香中和左烧酒内里酒精嘅苦呛,饮落口先系一阵甜香,当饮落去之后慢慢酒精会从喉咙

铁板海鲜煎饼

柚子蜜鸡尾酒

柚子蜜鸡尾酒:鸡尾酒用柚子蜜同埋韩国烧酒调制,柚子蜜嘅甜香中和左烧酒内里酒精嘅苦呛,饮落口先系一阵甜香,当饮落去之后慢慢酒精会从喉咙发返上嚟,感觉先清新后强烈,容易入口得来十分有趣。

Goobne系一间我非常喜爱嘅店舖,环境舒适食物好食,值得一赞!

铁板海鲜煎饼
柚子蜜鸡尾酒