2023-09-14 394 浏览
今日收工约咗朋友去围方行街,新商场果然又大又好行😃😃行到攰攰哋揾嘢食,不过围方真系太多人排队食饭,所以出咗去附近觅食!呢间位于田心村嘅烤鱼店好近围方,行过去都系几分钟路程,铺头座位舒适,抽气系统都好好食完个身都无味👍🏻我哋叫咗海鲈鱼试吓,上到台真系吓亲,条鱼好大条好厚肉,外皮仲要炸过,超惹味🤤🤤海鲈鱼唔算好多骨,有啲位嘅肉仲要好厚,啖啖肉好正!调味拣咗麻辣中辣,麻香重唔会死咸加埋个炉一路热住真系好好食,食食吓都不知不觉食晒成条鱼🤭配菜仲有莲藕、金针菇、芽菜同埋木耳,呢啲索晒汤又系好好味😋麻辣口水鸡系我私心推介,好多肉,性价比一流,食热辣辣嘅烤鱼再配返个冷盘是必须的🤭呢间铺头嘅串烧都系店主推介,我哋叫左烤羊肉串,唔会好油腻够膻味好正🤪🤪烤肥肠一定系重口味人士必叫,洗得好干净一啖咬落去爆晒啲油出嚟😍烧年糕就系烟烟韧韧,钟意食呢只质地一定要叫🥰🥰店主仲推荐我哋食佢自家制嘅酸汤水饺,但我哋真系太饱食唔落啦,唯有下次啦😎饮品就叫咗百香果益力多,酸酸甜甜好解油腻,啱晒食辣嘢嘅时候饮,超清爽🥸📍 寻味 (大围)大围田心村199号地舖
📍 寻味 (大围)
大围田心村199号地舖