2021-11-16 220 浏览
想揾间烤鱼只味系够香辣惹味,而唔系用化学野逼只味出黎嘅,唔系咁易揾到,但呢间冰室就值得一试。🔹前菜 - 手拍青瓜、麻辣木耳:辣度都几劲下,怕辣人士要小心。等条烤鱼上枱前,食番几件小食,辣下个胃,warm up 下,都唔错嘅!而且都新鲜,唔系摆左好耐雪柜嘅食物。🔹烤鱼:麻辣烤鱼,一见到满满嘅红油,加埋条鱼铺满腌制嘅香料,第一次食时有啲担心会好济/好浓味,但夹咗一口鱼肉黎食之后,觉得佢个腌料好真,好香浓,系由真嘅香料去调配只味,心机之作!讲埋条鱼,鱼肉都算新鲜,鱼皮同埋鱼鳍位置都烤得非常之香脆(我就专食鱼鳍位,够晒脆卜卜!),加埋啲腌料,点一点啲红油汤底,又香又麻又辣又脆,真系食到停唔到(我想加多条鱼!)㊙️ 麻辣烤鱼一定要食㗎啦!

㊙️ 麻辣烤鱼一定要食㗎啦!

必食烤鱼
必食烤鱼