2023-06-10 44 浏览
本身好钟意食鱼,一夹到「猫友」都会揾D有关鱼既菜式来试,刚好我地都系沙田友,呢度就好方便啦 虽然位置唔系旺区,但平日夜晚都座满,相信质素都唔差既。我地叫左个烤鲈鱼,有四种风味撰择,因为我唔食得辣,所以拣酸菜烤鱼。侍应服务好好,先问我地系咪食鱼,因为制作需时会先落单,其他配菜可以慢慢拣,种类都几多我地又贪心所以都拣左好耐最后拣左:猪粉肠 : 一上枱有D惊喜,因为无谂过咁大碟,而且洗得好干净,排得好整齐,仲好新鲜牛脷粒:相对几特别,好小火锅类会食,而且大大粒好有口感,浓味仲要无渣 滑双并(虾 & 墨鱼):最紧要弹牙同埋食到原味唔会食到成口粉既感觉蜂巢豆腐 :索左汤底味道加上有层次感, 效果唔错阔薯粉 :因为经常食幼薯粉, 感觉耐左有D浆糊感,所以今次试阔既, 果然刚刚好 ,有味之余仲好有韧性,唔易断大柠茶 :真系大大杯啱哂火锅式用餐,$26的确抵饮主角酸菜烤鱼,肉质结实,煮住咁耐都无散过亦唔鞋口,可能因为事先煎香左,所以特别香口, 皮仲有D脆,随锅既配料豆腐同萝卜,最后先食入哂味最正整体都好满意,如果酸菜汤底再酸d就更好😋
虽然位置唔系旺区,但平日夜晚都座满,相信质素都唔差既。

最后拣左:

蜂巢豆腐 :索左汤底味道加上有层次感, 效果唔错

大柠茶 :真系大大杯啱哂火锅式用餐,$26的确抵饮

整体都好满意,如果酸菜汤底再酸d就更好😋
2023-06-07
  • 浓味牛脷粒