2023-08-02 121 浏览
行入去就闻到诱人嘅四川香味,再加上好多人食住烤鱼,实在令人咁心痒痒。当然,我唔想只食烤鱼咁闷,所以通常都唔会叫,但幸好见到有烤鱼套餐,又抵食又实惠。我即刻叫咗个烤鱼套餐,再追加手切肥牛,一共都只系四百蚊,物超所值!🔥🥩上菜时,烤鱼摆喺一个烧炉度,份量十足,整条原只嘅鱼,真系吸引!我哋选咗蒜香味,啖啖蒜味满足味蕾。😋🌶️烤鱼首先煎过,表皮煎得香脆,而鱼肉质地爽滑,特别之处在于味道更加浓郁,完全不同于一般鱼类。套餐包含六只广岛蚝,每只份量十足,啖啖海鲜令人饱足满足。🦪🦪🦪除咗烤鱼同蚝,我哋仲点咗蔬菜拼盘同手切肥牛。蔬菜新鲜靓色,种类丰富,丰富嘅菜真系减低罪恶感,觉得好健康。而手切肥牛则系烧熟后用净低汤底渌,令牛肉吸收咗烤鱼同蚝嘅鲜味,真系好好食!🥬🥩🍲总括而言,呢间食店嘅烤鱼套餐真系抵食得黎,每款食物都有独特之处,真系回味无穷。下次我一定会再嚟食!🔥👍