2022-10-06 89 浏览
其实我除左系食肉兽,仲系一个辣妹黎(哈哈!)今次又发现新大陆,将军澳宝林附近开左间新的烤鱼店,即刻要去试下先。烤鱼的味道选择非常之多,有辣有唔辣的选择,咩人都啱丫。因为我比较喜欢麻辣的味道,所以我地点左份鲜九菜花椒BB 豆花烤鱼,辣度及麻度都可以自己,我地拣左大辣同少麻,如果怕净食烤鱼的话, 仲可以点其他小食/串烧/小炒,选择种类非常之多,我地仲点左份炸虾饼(眼阔肚窄的宝宝)在等烤鱼的期间仲见到原来有老火汤任饮,我地即刻去望下,原来系青红萝卜粟米汤,超正!个烤鱼黎到啦,条鱼都算几大条,味度几正,够哂麻辣,又唔会食到成口花椒(好怕咬到花椒),仲有啲宽粉索哂汤汁,豆花又超滑,入哂味,两个人食绝对够饱!已经谂定下次想食咩味道啦。。。。