2018-08-16
今日路过见新开无耐未去试菜,霎眼间见好似好抵食咁,我就慢慢走进呢条伏の路。。 到底知唔知呢个咩区分? 做街坊生意点解酱油要另计? 点解FRI-SUN & 红假又另计?仲要加埋一添!? 成件事咪变晒啰~~ 一d都唔抵食店舖里面环景,枱櫈密密麻麻, 好彩我地早黎,未至于有迫埋一堆既感觉。真系窄~窄~窄~好!主角出进场 烤鱼(蕃茄汤底) 汤底三选一:蕃茄汤/酸菜汤/麻辣汤盘烤鱼上枱时鱼已炸起先放落汤内,所以等汤底再滚起,我地就开动起筷。鱼肉尚算OK,无乜泥味。蕃茄汤就应该用上大量蕃茄膏,食落慢慢会有d口干。p. s. 呢个餐仲无野饮跟,又要另计费大鱼大肉餐是包括红、绿二款点菜纸既食物。烧物(绿纸)﹕猪、牛、羊、鸡 炸物(红纸)﹕蒜香鸡槌、黑松露薯条 及 三款薯饼烧物:虽即叫即烧,不过肉质麻麻,孜然粉盖过晒肉味薯条:黑松露粉唔多(见图) ,所以味道唔太出,但即炸够热都好好味。蒜香鸡槌:应该系返炸,有d干身,无乜肉汁紫薯饼:呢个OK既,都好有紫薯甜味。 仲有个任食鸡煲(是湿鸡煲) ,唔可以讲唔好食,不过d鸡件好鬼大旧,野味程度不足,唔会令人有所冲动去 refil 大鱼大肉餐仲有个小型海鲜拼盘今
好!主角出进场
烤鱼(蕃茄汤底)
汤底三选一:蕃茄汤/酸菜汤/麻辣汤
p. s. 呢个餐仲无野饮跟,又要另计费
大鱼大肉餐是包括红、绿二款点菜纸既食物。
烧物(绿纸)﹕猪、牛、羊、鸡
炸物(红纸)﹕蒜香鸡槌、黑松露薯条 及 三款薯饼
烧物:虽即叫即烧,不过肉质麻麻,孜然粉盖过晒肉味
蒜香鸡槌:应该系返炸,有d干身,无乜肉汁
紫薯饼:呢个OK既,都好有紫薯甜味。
大鱼大肉餐仲有个小型海鲜拼盘
今期系(大虾、蚝 & 大蚬) ,所有食材都系冰鲜货,大家要滚耐d等熟透先好进食。
总括黎讲,无冲动再去食,好似好多野食,但
瓣瓣都唔系好掂,最稳阵咪就系盘烤鱼。店家不如切切实实谂吓将来既路点行。否则,最终只会步向灭亡。