餐厅: 渝痴漁醉
资讯:

铜锣湾既呢间渝痴渔醉平时系食烤鱼/鸡煲..但最近竟然推出左潮州小菜🙀呢排又好耐都无食过中菜/小菜之类..所以决定上黎试试佢先!𖤘 普宁炸豆腐 | ᴴᴷᴰ𝟻𝟾豆腐大大件..一碟份量都几多..豆腐外脆内软👍🏻食果阵点埋个韮菜盐水😉系一道简单 但又经典既潮州菜🧐𖤘 盐焗手撕鸡 | ᴴᴷᴰ𝟼𝟾大推呢个手撕鸡❗️一上枱就闻到超香麻油味😍食落都一样好香🤤鸡肉嫩滑👍🏻另外仲有d香脆既花生🥜 口感更丰富🤩送饭一流啊🍚𖤘 卤水鹅肉片 | ᴴᴷᴰ𝟿𝟾鹅片卤得入味👍🏻肉质正常 吾会韧..同样系送饭一流!另外鹅片下面竟然仲有豆腐片垫底呢😆𖤘 浓汤大芥菜煲 | ᴴᴷᴰ𝟼𝟾天气冻 想饮番d热汤..呢个正中我心🤍个汤好足料..👍🏻除左芥菜 仲有猪骨、萝卜、大虾米等等🤩饮落真系几浓郁..𖤘 豆腐花奶茶 | ᴴᴷᴰ𝟸𝟾茶底香浓新鲜..加入豆腐花几有趣 个人几中意呢个配搭.不过建议一定要叫少甜.. 会更好饮😆𖤘 紫醉金迷 | ᴴᴷᴰ𝟸𝟹一睇就知落左蝶豆花🤣卖相一定吾差😂味道似以前去neway饮到果只杂果宾治既少甜版..另外再加左梳打水..我觉得几好饮 几清新解腻👍🏻
铜锣湾既呢间渝痴渔醉
平时系食烤鱼/鸡煲..
但最近竟然推出左潮州小菜🙀
呢排又好耐都无食过中菜/小菜之类..
所以决定上黎试试佢先!

𖤘 普宁炸豆腐 | ᴴᴷᴰ𝟻𝟾
豆腐大大件..
一碟份量都几多..
豆腐外脆内软👍🏻

另外仲有d香脆既花生🥜 口感更丰富🤩
送饭一流啊🍚

𖤘 卤水鹅肉片 | ᴴᴷᴰ𝟿𝟾
鹅片卤得入味👍🏻
肉质正常 吾会韧..
同样系送饭一流!
另外鹅片下面竟然仲有豆腐片垫底呢😆

𖤘 浓汤大芥菜煲 | ᴴᴷᴰ𝟼𝟾
天气冻 想饮番d热汤..
呢个正中我心🤍
个汤好足料..👍🏻
除左芥菜 仲有猪骨、萝卜、大虾米等等🤩
饮落真系几浓郁..

𖤘 豆腐花奶茶 | ᴴᴷᴰ𝟸𝟾
茶底香浓新鲜..
加入豆腐花几有趣 个人几中意呢个配搭.
不过建议一定要叫少甜.. 会更好饮😆

𖤘 紫醉金迷 | ᴴᴷᴰ𝟸𝟹
一睇就知落左蝶豆花🤣
卖相一定吾差😂
味道似以前去neway饮到果只杂果宾治既少甜版..
另外再加左梳打水..
我觉得几好饮 几清新解腻👍🏻
  • 盐焗手撕鸡