2022-01-06
石门多野食就众所周知架啦,今次要介绍既呢间餐厅位于广场出入口,除左十分显眼之外,店名玩味得黎亦可令人一睇就知道有海鲜食🐟.早排就同屋企人去左呢间餐厅食晚饭🥢,唔睇menu都唔知原来佢地主打海鲜之余仲有烤鱼🔥同海鲜火锅🍲供应🤩烤鱼共有海鲈鱼、江豚鱼同珍珠𫚭鱼 3款鱼类🐟,5种口味就有重庆香辣🌶、泰国冬阴功🇹🇭、海南黄金酸辣、蒜香酱烧🔥同新加坡椰香喇沙🥥;而辣度🌶亦有分为唔辣、BB辣、小辣、中辣同大辣5种,完全系顾及到唔食得辣同爱辣人士既口味😬.至于火锅汤底就有泰国冬阴功🇹🇭、麻辣+猪骨鸳鸯🌶、香浓猪骨🐷、胡椒猪肚🐽、台式养生🇹🇼同芫茜皮蛋🥚6款,价钱有平亦有贵🤗不论客人选择以烤鱼🔥还是系烚下烚下🍲既方式,亦可加配肉类、海鲜同各种火锅配料,部分配料例如炸芋头、沙爆鱼肚、鹅肠更系平时系火锅店度都比较罕见,选择绝对系够晒多🤗******************************✨蒜香酱烧烤鱼🐟 ($268) 当晚我地就拣左肉质鲜嫩而肥美既珍珠𫚭鱼,配上蒜香酱,惹味得黎又唔会好咸,味道更令人有种家庭菜既感觉🤗 对于第一次食烤鱼既屋企人黎讲,完全系刷新左佢地对烤鱼既认知🤣烤鱼本身附有莲藕、黑
✨蒜香酱烧烤鱼🐟 ($268)
烤鱼本身附有莲藕、黑木耳、莴笋同芽菜,由于当既我地另外再工有加点配料,食完烤鱼之后店员会埋黎为我地加汤,完全系一锅两吃既体验😌
✨红薯粉 ($30)
✨白菜仔 ($36)
✨油麦菜 ($36)
✨顶级黑豚猪腩片🥓 ($125)
作为餐厅必食既肉类之一,呢客猪腩片肥瘦均匀,口感柔嫩又有鲜味😋 虽然价钱唔算好平,但就属于一分钱一分货既质素😛
✨猪粉肠🐷 ($38)
猪粉肠同样唔系度度都有得食,而呢度既份量唔少之余,食起上黎爽口又够粉,最重要既系食落无怪味,卖相望落亦够晒干净,以呢个价钱黎讲,绝对系物超所值🙊
✨青柠梳打🍹 ($32)
✨ 热情果乳酪梳打🍹 ($32)
青柠梳打正常发挥,永远系安全之选;而热情果乳酪梳打味道就酸酸甜甜,不过热情果味道就唔太明显🤔
👧🏻人均消费:$300 (另+10%服务费)
😋味道指数:3.8/5
💰抵食指数:3.6/5
🪑环境指数:4/5
💁🏻♀️服务指数:4/5
👍🏻再访指数:3.8/5
📍Seafood ghost
地址:沙田石门安群街3号京瑞广场一期地下G11号舖
⏰营业时间:11:30–22:00 (Mon–Sun)
🔍 #燕妮吃在新界区 #燕妮吃在石门