2022-12-19
今日约左朋友系佢屋企附近食饭 佢话呢间餐厅成日行过都香喷喷 想食好耐🤭🤭天气冻冰冰🥶🥶🥶我地先order 左一人一盅汤 今晚炖汤系虫草花炖瘦肉 炖汤好浓郁 饮完个人暖笠笠🤗🤗🤗睇返主菜 晚市竟然有海南椰子鸡煲套餐 1只鸡连2款凉菜同生菜都只系$238 非常抵食 可惜朋友唔食得椰子🥥我地拣左酸菜烤鱼🐟 烤鱼选用左烤鱼店比较少见既鲩鱼 一开始都有啲担心条鱼会重泥味 但食个下有惊艳到 鱼冇乜泥味 而且都几滑口👍🏻👍🏻烤鱼里面有唔少秀珍菇芽菜同豆卜,豆卜吸满汤汁 酸中带住约隐约现既辣味 好味😋 原本仲雄心壮志要加好多配料打边炉 点知食完鱼就已经饱左🤣另外 朋友系点心外卖部买过烧卖 佢推介一定要食 所以我地就叫左笼,烧卖咬落松化 唔会实的的 而且好香香菇味🫶🏻