2023-07-13
烤鱼系川粤时光嘅招牌菜之一,而我都可以话系我食过嘅最好味嘅烤鱼之一。烤鱼嘅鱼肉好滑嫩,啲肉质好紧实,而且烤得好啲皮都好香脆,一食落去好似啲薯片咁嘅脆口感真系好过瘾。啲鱼肉嚟嘅啲汁都好鲜甜,啲味道同埋香气真系好浓郁,令人一啖啖嘅都可以感受到啲食材嘅新鲜同埋美味。讲到米虾,呢道菜真系系我食过嘅最好味嘅米虾之一。啲米虾新鲜鲜甜,啲肉质弹牙,啲口感好过瘾。而且米虾嘅脆感同埋啲肉质嘅鲜味都好突出,真系好叹爆!啲米虾嚟嘅汤汁都好鲜甜,啲味道好浓郁,同埋啲汁都好滑嫩,可以话系完美嘅配搭啦。最后讲下蒜蓉炒菜心。呢道菜好简单,但系系味道上真系唔简单。啲菜心嚟嘅啲味道好甜,而且啲叶子嘅口感都好爽脆,非常清新。而啲蒜味都好香浓,啲蒜嘅味道同埋啲菜心嘅味道都可以完美咁融合喺一齐,令人啖啖都可以感受到呢道菜嘅完美味道。总括黎讲,川粤时光嘅食物真系好好味,啲菜肴嘅味道同埋口感都好出色。而啲食材嘅新鲜程度同埋啲味道嘅浓郁程度都好优秀,令人真系可以感受到啲厨师对食物所付出嘅心思。如果你系食嘢嘅爱好者,我一定会推荐你去川粤时光一试!