2011-10-23
我地一行4人行街行到6点几,系时候揾食喇~在餐厅cashier望下个menu先,但系又挂得很高....所以好难睇呀... menu前方正正又有张sofa阻住....因menu很阔大,我地想行后少少,睇晒全个menu都唔得....因今次用了餐厅的e-coupon,套餐由$53, 减至 $33~真系非常之抵呀!! 套餐本身有酥皮磨菇忌廉汤酥皮很酥软~唔系一般0系意粉屋或pizza hut见到的胀卜卜圆形,而系正方形size的胀卜卜酥皮~而且带点脆口,芝士味唔算很浓~但很香喔!!质素很好呀! 呢款汤系用1只大size的杯盛忌廉汤,造型很可爱呢!dinner set烟3文鱼忌廉意粉 $51→$43 (使用coupon,减了$8)龙虾汁海鲜意粉鱼柳很大件,龙虾汁很香浓呢~全部款式的意粉属扁身意粉~可口~卖相又够colourful!!饮品方面,拣左 荔枝薄荷蜜真的饮到有荔枝的清甜,薄荷的爽甜,同埋蜜糖的润喉感!!但望落去饮品唔见有薄荷的染色饮料呢~饮品呈透明色~味道很好,又唔会很甜~ 烟3文鱼沙律+碎蛋沙律 焗薯 $32今次拣左双并的焗薯 ~见到有好多人都系点焗薯,一定很好吃~果然很受欢迎!想
因今次用了餐厅的e-coupon,套餐由$53, 减至 $33~真系非常之抵呀!! 套餐本身有酥皮磨菇忌廉汤 酥皮很酥软~唔系一般0系意粉屋或pizza hut见到的胀卜卜圆形,而系正方形size的胀卜卜酥皮~而且带点脆口,芝士味唔算很浓~但很香喔!!质素很好呀! 呢款汤系用1只大size的杯盛忌廉汤,造型很可爱呢!
dinner set烟3文鱼忌廉意粉 $51→$43 (使用coupon,减了$8) 龙虾汁海鲜意粉 鱼柳很大件,龙虾汁很香浓呢~全部款式的意粉属扁身意粉~可口~卖相又够colourful!! 饮品方面,拣左 荔枝薄荷蜜 真的饮到有荔枝的清甜,薄荷的爽甜,同埋蜜糖的润喉感!!但望落去饮品唔见有薄荷的染色饮料呢~饮品呈透明色~味道很好,又唔会很甜~
烟3文鱼沙律+碎蛋沙律 焗薯 $32 今次拣左双并的焗薯 ~见到有好多人都系点焗薯,一定很好吃~果然很受欢迎!想不到2款的酱料是如此的多~~整个圆球呢!! 淡淡的碎蛋味,3文鱼酱仲有粟米粒的存在呢~ 好好味~3文鱼沙律比碎蛋沙律个味浓d!!焗薯真的是整个薯仔,原汁原味!!!很爽滑呀!!非常饱肚! 因为想食饱d,所以我再加$15有凯撒沙律 ,餐汤!
凯撒沙律 ,份量很多~好多烟肉碎~卜卜脆的,又有足够的芝士粉 意大利菜汤
用纸杯盛...?!?仲加埋个杯盖?!我唔系叫外卖喔.. .而且唔系热的....半暖的 有好多杂菜,但汤中的通粉完全系变软啰.. 有d后悔点解唔叫职员换过另一杯呢?!?!?!!呢样野就几失望.....
餐厅的座位很多~而且又几阔落,开放式~ 很棒呢!如果餐桌size大返少少,因为放食物真系比较迫...... 值得赞的是,上菜效率很高~我order的焗薯,意粉,酥皮汤,唔驶4min便即到!!! 当中有几个职员系黑人黎ga,工作态度很不错