餐厅: 大快活
资讯:

2016-11-06 352 浏览
每次去大快活,不论下昼定夜晚,一定嗌焗猪扒饭,事关真系好好食!焗猪扒饭之前食过好靓嘅心个焗猪扒饭,已经唔系个回事。富安新开嘅大快活简直系我福音!开张过后第一次帮衬,一行4人喺晚市时段嗌3个𩠌开心SHARE,即焗嘅猪扒饭等一阵完全值得。印象中饭SIZE好耐无变,2块猪扒好TENDER,个盖面汁好浓好香好重茄味,还有几粒菠萝粒,最喜欢系炒底饭,蛋味认真香,正红豆冰好老土讲:数1数2好饮红豆冰。。。是这杯无误,红豆够腍,花奶好滑,好多茶餐厅加8蚊一杯餐饮都无佢咁好饮呢!另外叫左菠萝咕噜肉&椰子艼头炆鸡,水准之作,够份量而$$唔离地,最紧要是地方干净,有小小想煮少D而黎多D, 讲啲野俾大家知丫,原来以前个家品店唔系租哂全站铺位有劲大个area block左, 唔入去食野都唔知原来别有洞天咁鬼spacious的

2016-09-26