2024-07-25 900 浏览
📍香港No.1日式刨冰 — 𝙎𝙝𝙖𝙧𝙞 𝙎𝙝𝙖𝙧𝙞 𝙆𝙖𝙠𝙞𝙜𝙤𝙧𝙞 𝙃𝙤𝙪𝙨𝙚氷屋🍧𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )🍵焙茶抹茶刨冰 配 抹茶泡沫 $120表面有一层好厚嘅抹茶泡沫😻好浓嘅抹茶味,好幼滑,入口即溶~🍵刨冰嘅外层系焙茶味,而里面就系抹茶味,一个价钱可以食到焙茶同埋抹茶两只味真系好正🍧🥹🥹最入面仲有几粒白玉同埋饼碎,都几多料🤤真系好钟意呢度啲冰咁绵密,唔会食到冰渣😆而且唔会过甜😋如果惊食到底啲冰会唔够味嘅话,仲可以问店员额外拎酱㗎!(唔使加钱)🫡🍰巴斯克芝士蛋糕 $48因为要meet最低消费,所以同朋友叫多咗件cake🤫本身冇咩期望,点知又几好食!😳芝士味好浓,而且好creamy,不过略嫌蛋糕有少少漏🫣呢个质素已经算系咁!👍🏼✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽:゚・⋆�。✰⋆�。:゚・*☽今次特登黎试sharishari个期间限定口味🥹虽然夏天真系好多人去食冰,要啲时间排下队,但系食完真系觉得好爽,同埋好好味!😆间唔中食一次都几开心🥴不过要留意返,呢度竟然只收现金‼️大家记得带定cash呀🤣卖相:🌟🌟🌟🌟味道:🌟🌟🌟🌟💫性价比:🌟🌟🌟💫推荐度:

𝙒𝙝𝙖𝙩 𝙙𝙞𝙙 𝙄 𝙚𝙖𝙩 ??? (´ε` )

🍵焙茶抹茶刨冰 配 抹茶泡沫 $120

🍰巴斯克芝士蛋糕 $48

卖相:🌟🌟🌟🌟
味道:🌟🌟🌟🌟💫
性价比:🌟🌟🌟💫
推荐度:🌟🌟🌟🌟

📍 𝙎𝙝𝙖𝙧𝙞 𝙎𝙝𝙖𝙧𝙞 𝙆𝙖𝙠𝙞𝙜𝙤𝙧𝙞 𝙃𝙤𝙪𝙨𝙚 氷屋 (旺角)

🔖地址:旺角窝打老道45号贺贤居地下A1号舖

🕑营业时间:星期一至日 14:00-22:00