2022-11-23
搬新店后空间大咗兼好食咗?食过不下数十次Shari Shari 本无打算再开post 但呢款好好味🤤忍唔住记低📝!🌰Chestnut Cream (w/Hojicha)💰HKD120 (Rating: 9/10)
外层布满覆盖率十足的秋栗淋酱 稠滑而不过于浆口 天然浓 味道好似mont blanc咁😍喜欢佢用焙茶焦糖syrup而非黑糖😌一扳开 就系满满的焙茶冰 浓郁到饮焙茶latte咁 加上足料消化饼碎🍪估唔到栗同焙咁match冇互呛 另外骤眼望落焙茶似配角 但事实系栗:焙做到1:1✨甚至食到中后段 焙茶占比例更重 所以唔腻 亦无侧重单一口味!可能今次好彩 食到最底都竟然冇遇到近年频频「唔够酱」现象 足够有余😳冰本身亦滑 无颗粒感 有食得返开业初期质素的感觉 整体比预期好味 可encore嘅味道🤎后记:见最近重推几年前cwb食过嘅Tiramisu味 唔知做唔做到当年咁好食呢?𝐏𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐓𝐨𝐩 𝟓 𝐅𝐥𝐚𝐯𝐨𝐮𝐫𝐬1. Avocado Milk2. Matcha & Kinako Special3. Chestnut Cream w/ Hojicha *new*4. Tirami
𝐏𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐓𝐨𝐩 𝟓 𝐅𝐥𝐚𝐯𝐨𝐮𝐫𝐬
1. Avocado Milk