2023-12-13 332 浏览
食神丽宫放咗系我嘅餐厅list一段时间,见佢系一向评语都系唔错嘅,咁我同一班朋友最近一次嘅生日饭就决定去食神丽宫度试下啦。我哋都无抱任何特别大嘅期望,只求佢系正正常常嘅中餐,去食个饭聚个会咁。点知,不论系食物定系服务态度,都令我哋大开眼界!唔想再为呢间嘢浪费太多时间,大概列点讲下1. 食物质素差a. 例如个款咩皇室咖哩,颜色睇落去唔开胃,味道亦都好奇怪b. 个奇幻汁,讲到尾就系美极嘅味道c. 有好几味𩠌都过份地咸,咬两啖已经食唔到落去2. 服务态度差a. 落完单佢哋觉得有问题,返嚟问我哋,我哋问返佢到底系指边道菜,侍应大条道理话唔知 (???)b. 问亲任何嘢都表示唔清楚唔知道,无人能够解答我哋任何疑问c. 问侍应拎汁酱,相信对方唔记得咗,等到佢哋再嚟上菜我哋先再问佢,对方态度敷衍话去拎,但望一望就话:你哋都就嚟食完啦,唔使拎啦下话? (下???)全晚客人唔算多,人手亦都唔系严重不足,但全晚想揾个人过嚟都好难,讲完。

点知,不论系食物定系服务态度,都令我哋大开眼界!

唔想再为呢间嘢浪费太多时间,大概列点讲下
1. 食物质素差
a. 例如个款咩皇室咖哩,颜色睇落去唔开胃,味道亦都好奇怪
b. 个奇幻汁,讲到尾就系美极嘅味道
c. 有好几味𩠌都过份地咸,咬两啖已经食唔到落去
2. 服务态度差

2023-11-24