我第一次系写食评,就系要写呢间新开嘅餐厅。 今日贪新鲜两个人去试下啦,有个女侍应逐个逐个问我哋几多位,无派过飞,净系用笔记低啲人数我哋条队前面有七八个人,系两位入面系排第二。点知排咗一阵队,排系我前面嘅情侣同我哋讲话有人打尖。 我一睇,点知排系队尾嘅两位竟然已经入咗去!!! 我哋同个侍应投诉理论啦,问点解佢哋可以入咗去,点知根本无人理我哋==而前面果啲人又做证佢哋系打尖既,证明佢哋两个走来问下嘢就入咗去。咁我哋再去同个经理投诉啦,点知佢话:「呢度我最大,头先嗌左三声两位,无人应,得佢哋过嚟,所以咪俾咗个位佢哋。」(注:哗!好大嘅官威呀! )我哋完全听唔到佢有嗌过啰!!! 我哋排紧队,条龙咁长点听到呀!! 又无派飞,又唔走过嚟问有无两位!! 做错又唔肯认错,又唔肯改善 ==你好声好气就话姐,问点改善又净系识敷愆我哋!! 好喇讲返啲食物~我哋嗌咗两碗拉面 分别系东坡肉拉面 同埋 牛油叉烧拉面~东坡肉拉面: 卖相好普通 个温泉蛋都 ok la~不过得两块肉仔 无东坡肉果种肉质肥腻嘅感觉唔系好明点解要叫做东坡肉 == 有种被骗嘅感觉 牛油叉烧拉面:有一块牛油系啲面上面
我第一次系写食评,就系要写呢间新开嘅餐厅。

我哋条队前面有七八个人,系两位入面系排第二。
点知排咗一阵队,排系我前面嘅情侣同我哋讲话有人打尖。

我一睇,点知排系队尾嘅两位竟然已经入咗去!!!

我哋完全听唔到佢有嗌过啰!!!

我哋排紧队,条龙咁长点听到呀!!

又无派飞,又唔走过嚟问有无两位!!

做错又唔肯认错,又唔肯改善 ==
你好声好气就话姐,问点改善又净系识敷愆我哋!!

好喇讲返啲食物~
我哋嗌咗两碗拉面 分别系东坡肉拉面 同埋 牛油叉烧拉面~

东坡肉拉面: 卖相好普通 个温泉蛋都 ok la~
不过得两块肉仔 无东坡肉果种肉质肥腻嘅感觉
唔系好明点解要叫做东坡肉 == 有种被骗嘅感觉
牛油叉烧拉面:有一块牛油系啲面上面 都算有啲心思
叉烧不过不失啦 不过真系得一千零一块 其他都系得粟米
唔系几抵啰~~
仲有两碗面都多过啲汤底 实在太多面啦 惟有食剩晒啲面

加咗招牌菜嘅饺子:无咩特别 真系名过于实

餐饮白桃梳打:好甜好似饮药水咁

anyway~ 真系无下次!!!
2015-10-20