2016-11-19
第一次有冲动开帐户去食评,真是不吐不快。以前逄聊天吹水和朋友去CAFE 也一定去YOUR HOME (MY HOME) , 因为贪它台大环境坐得舒服。今天和朋友逛完街,就去YOUR HOME 度饮野坐下。 叫左杯奇异果汁同杂果宾治,一开始招呼我地位长发年轻小姐态度不错,问她波子棋位置她会主动帮忙找。奇异果汁(HKD44)和杂果宾治(HKD42) 味道略淡, 沟水占既比皇很高。 但我地唔系太介意, 不竟系想揾个地方坐下休息下。坐左一个多钟叫结帐, 有一个男人就计左张单加左10% 服务费, 合共就HKD95。同朋友睇完两个都系得大纸, 就问下"可唔可以分开比, 两个都系大纸"有一个四眼肥婶就冲左出黎, 好似要同人出头咁既样, 态度好差(你想像到几差就真系有咁差-.-) 好恶咁讲" 要分开比呀嘛!!! 得! 等我黎!"个样仲要系好凶好唔友善。之后分开收左HKD49 奇异果汁 和杂果宾治47 合共HKD96 元, 我同朋友好奇佢系唔系计,胆粗粗问一句"头先个张单HKD95 其实已经多左, 而家又多左变HKD96?"个四眼肥婶好恶同好串就话" 你地要分开计啤呀嘛!!!!!!咁味同你计啰, 服
个样仲要系好凶好唔友善。
个四眼肥婶好恶同好串就话" 你地要分开计啤呀嘛!!!!!!咁味同你计啰, 服务费都分开计啰!!!'
哗, 奇闻真系第一次听, 分开计张单会贵D。 喂大佬我唔系分单, 问你得唔得你又话得。 又要咁专登刁难同态度咁差咁对D客。
唔系钱问题, 临尾真系觉得贴钱黎比人凶我地。
YOUR HOME 印象已毁, 真系无下次。