2011-11-13 39 浏览
是日HAPPY FRIDAY, 同班同事打算黎西九龙中心呢间新开的上海菜馆一试, 平时我地都钟意去食万家村,小雪园等上海菜馆,而且对呢D餐厅评价都几高,所以一行九人就趁LUNCH TIME黎一试~点知全部人都觉得好唔掂我地点了宝哥炒饭, 奶油津白, 喷汤生煎包, 小笼包, 炒年糕, 排骨面....etcd野食一黎到, 连平时细食的女同事都不禁话"d野咁细碟既?"其实呢度d野食价钱都唔算平架, 廿几三十几一碟,但就真系好细细细细碟啰...因为太多人喇,d野食黎到我地都无特登影相, 但同事们一路食就一路耍手拧头, 纷纷话要blacklist 呢间野其实细碟或者贵都唔系最大问题, 最大问题系难食综合同事们意见:1) 喷汤生煎包干争争, 无汤喷过2) 个炒饭d饭粒硬到好似饭焦, 有3个同事反映食完会摄牙3) 奶油津白用的是娃娃菜,但系切到碎晒, 连夹都夹唔到4) 排骨面, 排骨同面分开上, 碗排骨又细碗d肉又硬, 仲要劲大旧, 得3,4旧,好多人都试唔到5) 因为d野食份量太少, 我地食到一半先加的炒年糕最后先黎, 有4个同事因为返唔同shift要走先, 不过我地觉得最后黎呢碟年糕先系最好味

d野食一黎到, 连平时细食的女同事都不禁话"d野咁细碟既?
"

其实细碟或者贵都唔系最大问题, 最大问题系难食

综合同事们意见:
1) 喷汤生煎包干争争, 无汤喷过

2) 个炒饭d饭粒硬到好似饭焦, 有3个同事反映食完会摄牙

3) 奶油津白用的是娃娃菜,但系切到碎晒, 连夹都夹唔到

但系d酱好浓,都几咸,食完要狂饮水

呢餐食唔饱又令大家劲唔满意既午饭盛惠55蚊一位, 同去小雪园差唔多价钱啰

其实我好少写到一间餐厅咁差, 但佢真系令到我地唔会再返转头食~
2011-10-28