2020-05-26 506 浏览
今日出开沙田,差不多四点先揾下午茶食,行了几间也无常餐果啲,终于揾到一间有,于是进店,一坐低,个女侍应(可能系老板娘)已经拉低口罩企喺度一路用纸巾"采矿"一路等你落order,其实果个moment 已经觉得唔系几卫生,虽然佢系用纸巾。。但始终系食肆,系咪应该唔好在客面前做D咁嘅嘢呢,去厕所先处理会否好啲。。我们见佢咁,又未睇要咩,就话睇睇先。。隔了一阵,佢又企在你旁等你落order,之后我们话仲未得。。到我哋真系落order时,佢拉低口罩帮我们落order..😰落order时又心不在焉,明明我已经系话鲜牛通、炼奶厚多士,热柠水,打算叫下一个餐时,佢就话叫哂一个餐先再叫另一个餐啦,我充满问号,我唔系已经叫哂一个餐啦咩,其实系佢根本无听我落order,发紧梦🙄,仲要话我🙄口干问佢拎水,饮完一杯,叫佢俾多杯我哋,佢唔出声,望一望个杯,好似唔想俾多杯咁🙄 D餐都算快上,可能因为无咩人食,递食物时也态度一般,讲返食物,其实汤面啲𩠌也算多,味道也ok ,个厚多士也大块,即时整,都ok,可惜卫生同服务态度也不太好,不会再帮衬.