2022-10-05
港式Bbq入面良心店舖真系好小,所以特登简呢间,谂住同个fd 庆生,最好系有埋免费泊车。佢间铺有唔同bbq类型,港式烧烤,流水虾,等等。我地最后拣咗港式烧烤一开始其实都ok, 都好满意佢张bbq枱,因为可以中间烧嘢食,则边可以放餐具。系d櫈可能因为早1日落咗雨,所以10张入面,有8张都系湿嘅,自己抹咗佢都ok。餐具基本上都有提供烧烤网可以到时买,40蚊1块,仲会俾埋一个夹,但系个夹好短,一路系烧烤炉上面将d嘢食反面,系会辣手,顺便烧埋只手。之后落大雨,其实有个帐幕,但系其实唔够大,同埋有撇雨,所以一路烧,一路移位。D嘢食种类都算ok,鸡翼几好食,不过如果大家想食菜,佢地有粟米,娃娃菜,茄子等等,不过娃娃菜无锡纸兜,我都真系唔知点烧,如果想食金菇,就要自备锡纸,or同佢地买,每一盒个份量都唔多,买唔买就自己决定喇。跟住去toilet,个toilet入面无水冲厕,厕板又烂,结果大家要自己「不」水,成个厕所又湿又热又臭,真系衰过公厕。跟住唔知点解,港式烧烤系无风机,风扇,乜都无,而另一种形式,一系有冷气,一系有风机。虽然bbq本身都遇咗系热,不过无谂过咁烟雾弥漫,又焗,又熏,又热,结果只眼劲
跟住唔知点解,港式烧烤系无风机,风扇,乜都无,而另一种形式,一系有冷气,一系有风机。虽然bbq本身都遇咗系热,不过无谂过咁烟雾弥漫,又焗,又熏,又热,结果只眼劲唔舒服!其中最大一个原因系我地坐近烧流水虾个边,佢地一路烧,超大油烟,然后佢地又有风机,一下就吹晒过嚟。 结果我地全部人系咪俾d烟攻到流眼水,要到烧流水虾d人走咗先叫好d。如果大家真系去b,强烈建议大家简攞嘢食个边d枱,入面都系港式烧烤,不过有风扇同埋有瓦遮头,成个感觉应该会差好远,不过位置唔多,同埋比较近厕所。
另外,如果大家去都建议可以join佢地member, 有一张迎新coupon, 10蚊,可以用嚟买嘢饮or菜个d, 仲可以储分换金菇或者其他嘢食。
佢d嘢饮以烧烤场嚟讲,个价钱都ok,好似系13蚊1枝嘢饮,水同罐装饮品就8蚊。入场每一个人会送一枝水,同一张8蚊换嘢饮卷,可换水or罐装饮品,都可以补钱换其他嘢饮。另外,佢岀面都有得买酒饮,就2x蚊支,价钱都ok。
虽然系良心店,不过如果入面d通风无改善,我地应该唔会再去。