2024-12-19
因为呢间食店,写咗我Open Rice嘅第一个食评。早前同朋友约食饭,见呢间食店有无限时放题任食,于是就决定订位试一试。喺佢哋专页见到有2人同行1人半价嘅优惠,我问佢系咪即系有3个半价(我一行6人)?佢就掟咗一堆野俾我,咁我就喺fb度tap咗5个人以为成功啦(佢当时无同我讲话咁样tap只系得1set优惠)。到食饭当日入座,店员同我讲我咁tap只系得1set优惠!叫我打电话问下负责订个同事可唔可以补返做优惠。好不容易揾到呢个负责人,佢好识做生意呀,坚持唔接受现场补tap攞优惠!(其实我现场都见有另一枱因为无提前搞而攞唔到优惠,唔知佢系即兴walk in定同我一样情况) 香港好客之道好野!咁话哂都系食评嚟嘅,都要讲讲d食物质素嘅。餐厅环境都宽敞既唔会好迫,因为成个场入座率都唔知有无一半,食物Bar食物种类唔多,比较"新颖"嘅系有2种浆爆丸,入面唔知系咩馅黎…。任食嘅鸡煲佢话系日式鸡煲,我唔识欣赏。另外跟人头送嘅蒸笼海鲜,每位有各1:有沙嘅圣子,好细只嘅虾,同样好细只嘅扇贝同广岛蚝,同Size总算系正常嘅鲍鱼。当晚叫咗$308/位澳洲和牛餐,咁嘅价位如果再俾我拣我会去返"牛大人"或屯市嘅"一
咁话哂都系食评嚟嘅,都要讲讲d食物质素嘅。餐厅环境都宽敞既唔会好迫,因为成个场入座率都唔知有无一半,食物Bar食物种类唔多,比较"新颖"嘅系有2种浆爆丸,入面唔知系咩馅黎…。任食嘅鸡煲佢话系日式鸡煲,我唔识欣赏。另外跟人头送嘅蒸笼海鲜,每位有各1:有沙嘅圣子,好细只嘅虾,同样好细只嘅扇贝同广岛蚝,同Size总算系正常嘅鲍鱼。当晚叫咗$308/位澳洲和牛餐,咁嘅价位如果再俾我拣我会去返"牛大人"或屯市嘅"一鼎"食,至少其他食物/饮品嘅种类多好多。完。
既然贵店咁想人喺fb帮你卖广告,我都好乐意帮你卖广告呀。收多$300买断6个客源…香港好客之道