2024-12-15 40 浏览
第一次系门市买茶饮,叫左啲特别啲嘅茶款。巧克力伯爵茶 $48好难饮,喺IG睇咗唔知边个KOL嘅post,话好饮所以叫咗嚟试。闻落系好香嘅朱古力味,饮落就真系好奇怪,完全唔夹。如果净系闻,唔饮落肚其实ok。蜜糖法兰西茶 $48店员话系有洋甘菊嘅绿茶,饮落除咗好难饮,我都唔知讲咩好🙉系我未饮过嘅味道,因为佢唔系剩系得菊花嘅花味,仲有其他花嘅味道,饮落就唔太喜欢,亦都无蜜味。但系好饮过巧克力伯爵茶嘅。马卡龙 $20/1pcNumber 12 Tea & tiramisu 第十二号茶佐以意大利芝士蛋糕唔会太甜嘅咖啡味马卡龙,但系0茶味。Earl GreyFortune & chocolate伯爵富贵茶佐以巧克力朱古力马卡龙,0茶味。Macha 抹茶抹茶马卡龙,好浓抹茶味,推荐,但外壳碎咗。Napoleon Tea & salted caramel拿破仑探险茶佐海盐焦糖海盐焦糖马卡龙,0茶味。Nuwara Eliya OP Lemon鲁瓦娜艾歴亚OP茶佐以柠檬柠檬马卡龙,0茶味。另外仲买咗个焦糖脆饼,都好食,但都要48定58蚊,都少贵。见到之前嘅食评话男店员服务唔好,虽然唔知系咪同一个,但系我哋
第一次系门市买茶饮,叫左啲特别啲嘅茶款。

巧克力伯爵茶 $48

蜜糖法兰西茶 $48

马卡龙 $20/1pc

Number 12 Tea & tiramisu
第十二号茶佐以意大利芝士蛋糕
唔会太甜嘅咖啡味马卡龙,但系0茶味。

Earl GreyFortune & chocolate
伯爵富贵茶佐以巧克力
朱古力马卡龙,0茶味。

Macha
抹茶
抹茶马卡龙,好浓抹茶味,推荐,但外壳碎咗。

Napoleon Tea & salted caramel
拿破仑探险茶佐海盐焦糖
海盐焦糖马卡龙,0茶味。

Nuwara Eliya OP Lemon
鲁瓦娜艾歴亚OP茶佐以柠檬
柠檬马卡龙,0茶味。

另外仲买咗个焦糖脆饼,都好食,但都要48定58蚊,都少贵。

见到之前嘅食评话男店员服务唔好,虽然唔知系咪同一个,但系我哋𠮶个都系0服务嘅,由于茶又唔好饮,马卡龙又无茶味,仲要夹烂咗我个抹茶马卡龙,所以都无下次。