2017-02-16 388 浏览
lunch hour 佢有幾款可以揀。 今次試左椰菜花,溫室菜苗陳年黑醋伴意大利飯。Set lunch 有沙律,湯,main course, 甜品同餐飲。 頭盤既吞拿魚我覺得有少少煮過龍,平時食到既呢種芝麻吞拿魚都係外面煎香少少,入面保持近似刺身既質地。但呢舊明顯煮到色都變埋,可能係廚師專登架啦,但我唔識欣賞。 反而係個餐湯有驚喜,好濃好多既蕃茄煮成,似糊仔多過似湯,唔會太酸但亦唔似落左好多蕃醬去調個甜味。 呢個係好味既。 main course 個risotto 賣相普通感覺份量偏少,睇落都好多汁好creamy 既。 點知食落就中伏喇!硬架喎?!本身屋企都食開雜谷,肯定唔係我食慣爛飯所致。但又公平啲講,個汁係唔錯既,以咁多汁黎講可以做到個感覺咁light 係叻既,不過就無溫室菜苗,唔知去左邊🙈一行人有幾個都係叫左呢個飯,大家都覺得硬,然後開始懷疑佢煮得好唔熟。大概食左2/3 啖覺得無理由照食所以就搵左個侍應同佢講。佢拎走左入完廚房之後同我地講師傅都話今日煮得生左,叫我地可以揀第個。 時間關係等唔起就無再揀,而佢亦都無再整熟啲個risotto 俾我。 甜品係好出名既蛋糕,用既係鮮忌廉,
頭盤沙律餐湯
main course 個risotto
椰菜花溫室菜苗陳年黑醋意大利飯
甜品係好出名既蛋糕,用既係鮮忌廉,滑但唔漏,我平時會完全唔食忌廉都食左半份先整走佢地(可能都係因為肚餓啦)。
蛋卷
呢個價錢加呢個質素,我諗係灣仔都仲有唔少選擇,呢啲出名野,試過就夠喇。下次想食,都係就咁買佢啲蛋卷算啦。
頭盤沙律餐湯
蛋卷