餐厅: 小曼谷泰國美食 (教育路)
资讯:

相信小曼谷大家都唔会陌生,今次就嚟到元朗分店一试究竟,就算落大雨,都要嚟食。餐牌嘢食种类唔少,用QR code落单。风味烧猪颈肉 $95 呢个份量作为头盘,真系超额完成。配上一个酸汁食,非常开胃。如果猪颈肉可以再脆啲就好啦。泰式铁板蚝饼 $111 名副其实嘅铁板上,就算无「渣渣」声,但蚝饼好足料,啲蚝都好大只,而且唔似其他街边嘅蚝饼咁油,所以大家唔洗惊,再配上酸辣汁,一流。冬荫鸡汤 $82 好大煲,真系物有所值,细食嘅朋友仔可能饮完汤都饱。我哋落单𠮶阵拣咗小辣,而我哋本身又食得辣,相对上就觉得辣度唔够喉,至于酸味就比较突出,鸡件份量就适中,煮到好入味。泰式原味烤酥饼 $32 烤得比较㶶少少,可惜无嗌咖喱,如果唔系 嘅话,配咖喱食就啱哂。

餐牌

嘢食种类唔少,用QR code落单。

风味烧猪颈肉 $95
风味烧猪颈肉