2011-06-11
晓丽苑食肆真系好有限, 来来去去得果两间, 城中米系其中之一,对于我地呢d无饭家庭, 但求就脚, 两日都会穿插食下, 因为城中米比较贴近一般中式酒家, 有镬气小炒之余, 亦有烧味蒸鱼, ...妈妈prefer 呢间多d. 开张至今, 已经帮衬左4年以上, 虽然老板, 伙计,洗碗姐姐, 都食到熟晒, 可惜咁耐以黎都未试过有任何"甜头," 虽然呢样野都只系bonus, 不过做得街坊生意既, 我相信都唔应该吝啬, 我觉得只不过系一种生意手法啫 ! 就算唔讲有咩jetso, 佢既服务都好应该随住加价有所改善卦, 平日都还可以, 一到大时大节星期六日, 伙计们都做到手忙脚乱, 完全系自乱阵脚, 心念都做左4年啦, 有咩大场面未见过要乱成咁, 落错单啦, 记错枱号啦, 外卖单做唔切啦, ....... 其次系佢既份量, 价钱贵左但系个量又无相对多左, 通涨同最低工资真系影响咁深, 最过份系呢次, 叫左个酸辣鸡翼餐肉米线, 一只鸡翼+一块餐肉都算喇, 只鸡翼又会唔会细得有d过份 ? 另一次既奶酱多, 系佢太多order 无即时出 or 烘得太耐 or 隔左好多夜既
其次系佢既份量, 价钱贵左但系个量又无相对多左, 通涨同最低工资真系影响咁深, 最过份系呢次, 叫左个酸辣鸡翼餐肉米线, 一只鸡翼+一块餐肉都算喇, 只鸡翼又会唔会细得有d过份 ? 另一次既奶酱多, 系佢太多order 无即时出 or 烘得太耐 or 隔左好多夜既方包 ?? 多士硬得有离谱, 只系好简单既奶酱多啫, 其实佢既出品味道系可以既, 只系欠缺左一d人情味, 叫佢换都好似唔多愿意咁, 真系有须要改善一下. ..