2017-01-30 5285 浏览
今晚友人提议食一寿司, 提早了6时开始有半价寿司之后都无食过, 今晚终于一尝, 每人最低消费$90, 可惜..首先三文鱼刺生都大块, 唔算太新鲜, 口感淋D 极级吞拿鱼寿司, 一D都唔极级, 吞拿鱼刺生感觉唔系咁新鲜 马刀贝寿司爽口, 但认真薄到要比两块香芒甜虾寿司, 芒果有D酸,青瓜代替紫菜系好清新, 唔洗加豉油都得 葱吞拿鱼腩军舰属正常, 不过无咩味, 有D葱花吊下味海胆军舰,海胆细细块约6-7块, 尚算清甜蟹膏寿司, 蟹膏色泽系深啡色,好咸好浓,连埋白饭食都觉得好咸火舞黑蜘蛛卷, 寿司包得较散, 外面有蟹子增加有感, 但软壳蟹细细旧 特大甜虾寿司, 甜虾size大, 口感爽口北海道帆立贝寿司, 未夹帆立贝已经散开, 完全无口感此店员工工作好急速, 明白这是繁忙时段, 但对客人说话, 大声到隔几张台都听到提早半价, 虽然人潮不断, 但食物质素同时下降, 不会再有下一次

首先三文鱼刺生都大块, 唔算太新鲜, 口感淋D
三文鱼刺生
极级吞拿鱼寿司, 一D都唔极级, 吞拿鱼刺生感觉唔系咁新鲜

马刀贝寿司爽口, 但认真薄到要比两块
极级吞拿鱼寿司/白鸟贝寿司

葱吞拿鱼腩军舰属正常, 不过无咩味, 有D葱花吊下味

海胆军舰,海胆细细块约6-7块, 尚算清甜

海胆军舰/葱吞拿鱼腩军舰/蟹膏寿司/香芒甜虾寿司
火舞黑蜘蛛卷
特大甜虾寿司, 甜虾size大, 口感爽口

北海道帆立贝寿司, 未夹帆立贝已经散开, 完全无口感
北海道帆立贝寿司
北海道帆立贝寿司/特大甜虾寿司