2022-07-02
呢间成日都见到好多人介绍 睇落去非常吸引嘅火锅店😍难得今日有时间 同男朋友过嚟食晚餐 当日大约八点入座 里面已经座无虚席 出边仲有好多人等位🙈如果唔想等太耐嘅话 记得要订座啊!!-早鸟优惠:下午6时前埋单及离座可享85折优惠-宵夜优惠:晚上9时半后入座可享8折呢度嘅环境比较幽暗 坐得都比较阔落舒服 枱面有个柜桶仔 里面装满左牙签同湿纸巾 店员亦都会好贴心送上QR code 自行落单 同埋会有围裙 唔会整到成身湿晒🥰🥰🔸二人套餐🔸鸳鸯锅(清凉椰子鸡锅+蟹黄鱼锅)🐥清凉椰子鸡锅锅底加入左清甜既椰子水和椰肉 里面有鲜嫩的鸡肉食落去好滑溜 吸收埋椰子精华 入口阵阵椰香味 另外加埋柠檬叶提升香气🍃夏天饮真系滋润解渴👍🏻店员话最好等佢滚咗之后 饮番一碗淡淡香甜嘅椰子鸡汤先👍🏻👍🏻🐟蟹黄鱼锅汤底非常鲜味浓郁 呈现金黄色 虽然睇落去比较油 但系口感一流 唔会过咸 里面仲有鲜鱼肉、蜂巢豆腐等 亦都好索汤 味道一流!最令我惊喜系 会用个蟹仔碗装住蟹黄 就咁食又得 连火锅食又得🥰(如果想食嘅话 鸭血豆腐无限添加架!!)🐮伊比利亚黑猪肉,顶级美国牛肩胛肉类方面有三款选择 我叫咗其中两款 肉类都好新鲜 冇雪藏味
-早鸟优惠:下午6时前埋单及离座可享85折优惠
-宵夜优惠:晚上9时半后入座可享8折
🔸二人套餐🔸
鸳鸯锅(清凉椰子鸡锅+蟹黄鱼锅)
🐥清凉椰子鸡锅
🐟蟹黄鱼锅
(如果想食嘅话 鸭血豆腐无限添加架!!)
🐮伊比利亚黑猪肉,顶级美国牛肩胛
肉类方面有三款选择 我叫咗其中两款 肉类都好新鲜 冇雪藏味 一睇就知系新鲜货色 抵食之余大大份 每一片都好大块 纹理清晰!
牛肩胛有肉味 放落去20至30秒就食得 软淋得黎有咬口 虽然比较薄片 但系加埋酱汁食真系一流!
猪肉片肥瘦均匀 食落好爽口🥰
🦐基围虾
一上枱仲见到虾脚郁嚟郁去 非常新鲜 食落好鲜味 虽然唔算厚肉 但系好爽口 颜色都鲜艳 仲有少少虾膏添!
🐧企鹅丸(墨鱼浆制)
企鹅丸打卡一流 样貌精致之外 味道亦都唔差!用咗黑白嘅墨鱼浆制成 弹牙有鲜味 营造出企鹅咁外型 好特别 好味😋
除此之外仲叫咗皇帝菜、油条、响铃 二人餐嘅份量真系好足 两个够食之余仲有突 菜式亦都好新鲜 对得住个价钱!
🦐黑虎虾虾卷
本身以为唔够食 所以嗌多咗个小食 呢款有惊喜!虾卷好新鲜 炸到外皮脆卜卜 里面仲有虾肉 好有咬口!
🧋大红袍珍珠奶茶
因为好口渴 叫多咗杯珍珠奶茶🤣 呢款茶叶香气醇厚 馥郁润甜 搭配低温熬煮的木薯粉珍珠 晶莹剔透 烟韧弹牙👍🏻
🍍乳酸沙冰+ 梅子茶冻
埋单嘅时候 店员会奉上呢两款免费既甜品 酸酸甜甜嘅口感 清凉解渴!