2008-08-23 3 浏览
失惊无神扯我黎开餐...两个人叫了意式传统pizza$92、牛油果卷$58和半份凯撒沙律。凯撒沙律—两个人叫了半份,今次叫冇鸡肉𠮶只,因为上次食颇鞋耶!芝士块同sauce都够,菜再fresh d会更好。牛油果卷—一碟四件,馅料有蕃茄、辣肉肠、牛油果、鸡肉碎,撇开香味,其实系好有印度咖喱角feel!同我开餐𠮶位劲钟意这个dish,佢话有80分,觉得仲好味过kebab㖞!而我就觉得几有kebab feel,或者因为蕃茄丰富的汁液同伴碟酱料的关系吧!配上馅料的辣肉肠真系几惹味,而当中的牛油果其实食落很似薯蓉的口感,除左因为冇咖喱味,其实我真系以为自己似食咖喱角。伴碟酱汁有千岛酱和沙律酱,白色𠮶只我冇试,但最后我们商议都觉配千岛酱最正!记得趁热食,个外皮很香脆,依女仔的速度食,系到最后两、三啖稍稔。意式传统pizza—属薄批,主要黑橄榄、青椒、洋葱、蕃茄。今次个pizza焗得很好,唔干之余,每样配料都仍保持水份,芝士都颇多,个底又脆。不过温馨提示准备kiss𠮶d都系不要拣这款,因为又青椒又洋葱真系有点口气。-_-食后感:而我们7月尾至8月为了方便就脚大家食左几次pizza hut真有点无奈,但
失惊无神扯我黎开餐...

食后感:

而我们7月尾至8月为了方便就脚大家食左几次pizza hut真有点无奈,但明显分别到同cpk的口感不同。虽然这款意式pizza唔系难食,但我们事后都觉得香芒鸡肉那个抵叫d~约80蚊之嘛!而且味道又唔错。

这里基本上大多数pizza都徘徊$79-$86这个range,系classic bbq chicken和意式这个分别$102同$9x贵少少,到意式pizza上枱后我们都觉得贵少少都系因料多,真系d馅料七零八落咁边食边漏又要接。初初都系因同行那位唔多钟意劲食辣肉肠𠮶类野,就佢咪冇叫classic bbq chicken𠮶只pizza,结果我们很搞笑咁在美式食肆叫意式pizza!XD

会有下次,同行那位劲buy佢服务同食物,nur我返黎写…事实表面上a/c系叫34D,不过多数听完口述就由我译写。

侍应们很好,1930等左15mins门口的职员小姐就俾左个海景位对住IFC𠮶边俾我;前后有几个男待应添左六次水俾我我们又餐牌又甜品。食西餐有热水供应不嬲系我们奢望…为了杯热水想食饱冲下d肥腻野通常格硬叫杯热餐饮,不过其实杯野饮用来叫多个𩠌仲好…

今次同行那位佢话俾钱俾得gur㖞!XD

2人共$222