2016-03-18 446 浏览
今日同男朋友食饭,拣了琼华的八幡屋,因为又想食得好一点,又想坐得舒服点。结果是没有让我们失望,食物、服务、环境,都很满意,很赞的一餐晚饭!!!店内环境很光猛,位置也宽敞而且有间隔,唔使食野望到其他人或俾人望。男朋友5点半放工,6点我地已经来到,因为太早只有1,2台客人,但之后愈来愈多。位置舒适,整洁。我地拣左$298严选黑毛和牛套餐,好快就上左黑毛和牛&美国豚肩肉。自己可以出去拎火锅配料,仲有啲串烧,寿司,天妇罗可以即叫即整,而且仲有比得上酒店的西式甜品。自助区域很整齐,清洁,因为我们就坐在旁听,看到客人走来走去。坐这里好处是拿食物方便,坏处是有人在旁边走来走去有点烦(如果睇女仔的话应该是好处)。升级叫海鲜同刺身都只系各位加$50,真系好抵!刺身份量十足,而且好新鲜,赤虾有6只,仲有生蚝,正呀!!!汤底拣左猪骨汤同寿喜烧,寿喜烧甜甜的。之后加汤都系根据我地本身的汤而加,唔会乜都加清汤。总共有3碟黑毛和牛同一碟美国豚肩肉,件件都肥瘦均匀,入口即溶。海鲜配料有: 海虾,带子,蚬,广岛蚝,鲷鱼片 , 我本身好钟意食虾,有咁多虾真系好开心。自助区:有菇类、菜、丸类,面等等,材料都是上等,不过食

位置舒适,整洁。

升级叫海鲜同刺身都只系各位加$50,真系好抵!
刺身份量十足,而且好新鲜,赤虾有6只,仲有生蚝,正呀!!!
刺身
海鲜
自助区:有菇类、菜、丸类,面等等,材料都是上等,不过食得唔多,因为食完刺身、海鲜、牛肉猪肉都已经好饱,仲要留肚食甜品呢!!!
天妇罗即叫即炸,粉浆不厚,好食!!
天妇罗
炉端烧也是即烧,香口而不会太干。
炉端烧
甜品区很丰富,有雪糕,有布丁、有CAKE等等,每件细细的,让人可以每款都可以试到。
甜品
八幡屋涮涮锅除了火锅材料靓外,其他刺身,天妇罗,炉端烧等都系质素很好,绝对比得上酒店!!!
一定要再返黎食!!
2016-03-09
刺身