2022-11-17 57 浏览
尖沙咀「彤」距离尖东站只有3分钟步程,环境却是清幽雅致,好似隐世日本餐厅,食过之后,绝对令你难以忘怀既感觉。餐厅楼面好宽躺、装潢好有日式嘅感觉、全木式设计好有家嘅感觉👍🏻寿司及刺身师傅安排了𫚕鱼,口感爽口鲜甜,绝对一啲鱼腥味都冇!推介另外有䲠鱼,师傅用咗稻草烟熏去烹调,所以食落去口感层次非常鲜明👍🏻再嚟就安排咗大拖罗寿司,入口即溶嘅大拖罗真系好令人吸引,从前以为喺日本先会食到呢个质素嘅寿司,而家喺香港都可以揾到啦,最后再嚟嘅就系北海道马粪海胆,海胆超鲜甜,师傅再另外加咗富山湾白虾仔,同埋三文鱼子酱油渍,三样嘢加埋非常有惊喜,出奇地真系好夹!好味指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️温度指数⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️抵食指数⭐️⭐️⭐️⭐️环境指数⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️总括嚟讲,呢间餐厅都非常有惊喜好特别!推荐大家情侣或者庆祝都可以过嚟呢度试吓👍🏻👍🏻👍🏻真系冇介绍错
寿司刺身
师傅安排了𫚕鱼,口感爽口鲜甜,绝对一啲鱼腥味都冇!推介

好味指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
温度指数⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️