2012-08-23 1336 浏览
一直想试下呢间全港数一数二的义大利餐厅,终于约到个friend呢个星期日中午来试Weekend Brunch,入门已有三人乐队现场演奏,餐厅装潢优雅,侊如置身义大利乡村小镇,餐桌布置好有心思,刚坐下靓仔Waiter好主动帮我地放好个bag,唔似上次在另一酒店的义大利餐厅,我想要张椅放bag都话无,要我成晚挨住个袋顶住来坐! 坐低左,Waiter跟住又serve Sparkling Wine、西柚汁同橙汁,仲系无限添饮,服务真系体贴!跟住佢好详细介绍半自助式的Brunch包括任食Starter同Dessert,每人半只龙虾,一份Pasta,Main course有牛、羊架、Cod Fillet、Seabream Fillet、鸭肝、Pasta,我地拣左澳洲羊架同Seabream Fillet。闲话少说,先去沙律吧,好多头盘:冻肉cold cut、蜜瓜火腿、烟三文鱼、海鲜、冻虾、蟹脚、鱿鱼、腌菜、芝士….每款试少少都饱一半咯!仲有即制鱼生多士,超好食,连吞两件!野菌汤同面包都系都揾唔到要弹的地方!我地试齐两款Pasta,份量少少,长通粉比较硬,意粉唔错,仲有半只龙虾都

我地试齐两款Pasta,份量少少,长通粉比较硬,意粉唔错,仲有半只龙虾都是水准之作!主菜上,两样都无汁,纯以味道取胜,friend的羊架七成熟,唔算好干,但我唔中意羊,无试!反而我的Seabream好有鱼味,无得挑剔!

食鲍饮醉,肚满肠肥,仲要试埋甜品才叫完满!系咁易试左几款:玉桂啤梨仔、柠檬挞、芝士饼、黑白朱古力,仲饮埋意大利咖啡,最后H字头雪糕都无肚消受了!

埋单:每位$618 + 10%,用指定信用咭有九折优惠,如此餐厅级数、食物质素同服务都系超值,吃得满足,无得弹!

头盘好多选择!
沙律吧
甜品枱
长通粉,硬左少少!
意粉,好味!
信用卡优惠
头盘好多选择!
沙律吧
甜品枱
长通粉,硬左少少!
意粉,好味!
龙虾