2021-08-07
分别有两个FRIEND近期都同我推介依间Beefar's 鹿儿岛烧肉, 位于The Otto酒店2楼, 好方便一出尖沙咀站就系, 去之前上网睇过评价几好, 今次去都满心期待~餐厅环境有酒店餐厅既装备感, 整体感觉不错。依度出名食萨摩牛, 今次叫左一款刺身一款烧肉试试。萨摩牛三角腩刺身 $168三角肉堪称牛五花或者牛肋排既的顶级品种, 1头牛中只能取出2块, 依度竟然仲有牛刺身食, 真系要试下。厚切既四片牛刺身, 淡粉红色既肉夹杂住密密麻麻既雪花, 沾少少酱油同WASABI, 入口冇一丝腥味, 满口牛脂油香, 口感软嫩弹牙,一试难忘!牛肋肉盛合 $358分别有特上牛肋肉, 上等牛肋肉同埋最普通既牛肋肉, 附上牛脂粒, 烤牛时更加香。可以见到越上等既牛肋肉, 油花就越多, 特上牛肋肉几近入口即化, 三款既口味都好突出, 最中意既当然系特上啦, 无论口感, 油脂香同牛肉味都系最顶尖。最尾仲有加分位, 就系日本雪糕任食, 食完一杯唔够可以再拎, 包保满足。 整体牛既质素好有水准, 特别系今次食既牛刺身, 唔系度度有, 而且非常新鲜, 值得推介。
萨摩牛三角腩刺身 $168
牛肋肉盛合 $358