2017-04-25
星期日到呢间新开无几耐嘅酒楼试下,见佢装修得几光鲜,点知中伏。讲食物质素前,想提提,呢间野好劲,劲在下至上菜员,中至知客,上至经理,每一个都系超黑面同态度恶劣,最后会讲讲。食物:虾饺-皮厚虾极少($18两只)黑松露烧卖-肉鞋亦好咸 ($18两只)牛肉蒸肠粉-皮厚如棉被鲍汁凤爪-凤爪完全无味,明显系整熟左之后先淋番个汁锦路云吞-d炸云吞系林而唔系脆嘅炸煎堆-唯一一样坚好食嘅,皮脆不太油发现有漏单情况,所以叫部长印张已叫嘅点心清单黎睇,虽黑面但照做,对完确定比漏左碟点心我地,就求其揾个侍应讲,指住张清单,圈左边碟无黎到要取消,然后同我地埋单,佢问我,咁你取消左未?我话未呀,所以咪而家通知你然后埋单啰。我地同时交代其实我地最终少左个人,所以开位时写在点心咭上人数要减一,因为要计茶钱嘛,佢竟然质问:咁点解你开位时唔讲?我地话因为系有个人开位后先临时黎唔到,佢系念念有词讲左几只唔知咩字,然后'gip'左一声先走。全个饮茶过程大家都好唔开心,因为无论我地系叫侍应攞野冲茶又好,或者上菜姨姨上菜时嘅面口,都系好似我地去左佢门口乞食咁,所以成个感觉都好差。咁我无可能比钱受气啫,所以唔会再帮衬。
食物:
虾饺-皮厚虾极少($18两只)
黑松露烧卖-肉鞋亦好咸 ($18两只)
牛肉蒸肠粉-皮厚如棉被
鲍汁凤爪-凤爪完全无味,明显系整熟左之后先淋番个汁
锦路云吞-d炸云吞系林而唔系脆嘅
炸煎堆-唯一一样坚好食嘅,皮脆不太油