2023-04-12
本身以为呢间太子分店净系打边炉,原来佢仲有午餐提供,而且系得呢间分店先有嘅「限定假日午市套餐」🤩,估唔到weekend都可以食到$6x一个餐,而且大部分都配埋呢间餐厅嘅精髓 — 鸡汤🐔,非常抵食!限定假日午市套餐:太白醉鸡配白饭及无味精鸡汤(送罐装汽水或指定饮品) $68太白醉鸡系冻食嘅,佢嘅酒香味好浓郁,鸡肉新鲜嫩滑。佢嘅鸡汤标明无味精,清甜醇厚,滋味又健康😍💪!另外白饭可以加$1转菜饭㗎,咁就更加健康啦!嘢饮我加左$12转饮话梅柑桔特飮,酸酸甜甜,好润喉👍👍鲍汁花胶冬菇捞刀削面 $58呢个午餐简直系平版豪华级嘅享受!鲍汁甜甜地,好香浓;花胶大大块,爽滑鲜甜,毫不吝啬嘅感觉;刀削面口感弹牙而且好滑,每条面都挂满鲍汁😋!我朋友都加左$12转饮青柠梳打特饮,清新爽口,解腻又解渴!主餐牌:砂锅花胶鸡汤翅 $92可以搭配米线、米粉、粉丝、刀削面或者白饭,好多元化嘅选择!砂锅花胶鸡汤翅嘅汤头好鲜甜,我钟意用黎捞饭食,饭会吸收汤嘅精华,推荐大家配饭食🐔🍚!另外花胶爽滑入味,鸡肉肉质亦好鲜嫩,啖啖肉!云腿浸娃娃菜 $48我习惯每日都要食菜,呢度有好多款蔬菜选择,我拣左一道经典嘅广东菜式,云腿嘅味道
限定假日午市套餐:
太白醉鸡配白饭及无味精鸡汤(送罐装汽水或指定饮品) $68
鲍汁花胶冬菇捞刀削面 $58
主餐牌:
砂锅花胶鸡汤翅 $92
云腿浸娃娃菜 $48
我习惯每日都要食菜,呢度有好多款蔬菜选择,我拣左一道经典嘅广东菜式,云腿嘅味道好鲜美浓郁,令娃娃菜更加鲜甜😚