2024-01-18
歌赋街一向都系中上环打工仔午餐晚餐必到的地方,街两边有大量拉面中西日式餐厅。今次黎咗呢间好抢眼远远已经可以望到tiffany blue嘅鱼虾蟹 - 虾汤同海鲜汤底点可以唔试😍餐牌上面每款汤底都系真材实料煲出黎,绝无味精!😙😙😙🥳🥳🥳😁😁特大海虾配招牌特浓鲜虾汤面🦐(配溏心蛋)$168 +$20 转套餐黎到必须要叫招牌浓虾汤,呢度嘅汤以虾鲜味为主,入口完全食得出系大量虾壳虾头煲出黎嘅味道,同埋另一间虾汤拉面重口味嘅风格唔同,但各有特色!只虾真系超级巨型,有我手掌咁大,新鲜弹牙就唔驶讲啦。溏心蛋既有味道又有口感💕成碗食晒,饮到一滴汤都无剩,好满足!另外,加$20可以转套餐,包埋前菜,炒菜或炸物,水果同饮品😚🥳🥳🥳🤩🤩🤩秘制酸菜鱼汤米线🐟 $78 +$20 转套餐喜出望外!平时都食好多间酸菜鱼专门店,唔少都系大量香料同用藤椒香油带出香味。呢度犀利在于无油得黎够酸!如果钟意冬天食暖笠笠嘅胡椒汤,咁一定要试下呢个汤底,碗底肉眼可见大量原粒胡椒,每淡汤都相当惹味😍好难得有够味,又唔heavy嘅酸菜鱼汤。🥰🥰🥰😋😋😋😁😁😁蒸鱼肉烧卖配招牌特浓鲜虾汁🐟🦐 $28店主话呢个要趁热食!啱啱蒸好的烧卖加上少
秘制酸菜鱼汤米线🐟 $78 +$20 转套餐
蒸鱼肉烧卖配招牌特浓鲜虾汁🐟🦐 $28
店主话呢个要趁热食!啱啱蒸好的烧卖加上少许沙拉酱同满满招牌虾汁,陪上一小块虾片,一口咬落去既有唔同口感,又有鱼同虾嘅鲜味。一份六粒两个人share啱啱好~😚😚😚😄😄🤩🤩🤩
同老板倾咗几句计,迟啲menu会有唔少新菜式😍😍😍eg 虾汤 + 泡菜+ 意粉制造更多层次嘅fusion菜式,迟啲会再过黎试新menu😙😙😙🥳🥳🥳😜😜😜
鱼虾蟹HooHeyHow
地址:中环歌赋街45号地舖
电话:6011 3806
#sheungwan#sheungwanfood#lunchdinner#hooheyhow#shrimpbisque#fishsoup#newrestuarant#noodlesoup#鱼虾蟹#虾汤 #海鲜汤 #虾汤 #匠心汤底#日日新鲜熬制 #全无味精 #一饮到底 #鱼汤控必食#中上环#中上环美食#新餐厅#特大海虾#溏心蛋#酸菜鱼#鱼肉烧卖