2013-01-21
上海婆婆...我去过好几次,但次次成班FD决定去,今次真系要写写评论!我每次食完都唔觉得我食完上海菜,因为真系普通到普通,开连锁餐厅最唔好嘅就系食物机械化,食唔到用心煮出黎嘅食物味道,只系食到机械化味道. 今次系我男朋友点完之后我先到,所以唔知佢点左咩食物.我一去到先见到狮子头 : 衣见到卖相OK谂住味道应该还可以,男朋友用快子夹了一夹,佢话:哗!好实,已经无希望...再试了一啖,由于狮子头汁还不错,可以扺到小小唔好嘅印象,再送啖白饭,可以接受不过唔会有下次.我地讨论过点解会咁实一点口感都无.原因可能会系:唔够肥猪肉,口感无咁滑;大部分都用瘦肉,而咋得大实,所以夹开佢嘅时候要大力小小-,- 酸辣汤:好......酸同辣,无野可以形容到,我成碗无再掂过! 小龙包: 唯一一样我赞好嘅,我张小龙包放左系匙到咬穿左小小,包汁好多,有半个匙咁多,已经好好,再点唶汁好味!而肉嘅肉汁都好多,饱满左我口裹的牙! 啖啖面: 我个人好唔钟意食,因为成碗汤都系花生酱,我男朋友钟意食,所以佢就点左=,=我先试左一啖,好难食呀,佢话唔系呀麻,佢再试,佢话真系好难食,于是成碗无再掂过Again! 成餐饭我最接受
我每次食完都唔觉得我食完上海菜,因为真系普通到普通,
成餐饭我最接受到只系小龙包同......白饭!还有坐位多,好嘈杂, 下次真系唔想再黎!