2022-06-25 425 浏览
话说好耐无去太古行街,行左阵揾食揾到去康怡,见到有拉面店🍜唔使等位就入去试下星期六黎讲,舖头入面几冷清🫣入到黎有本好cute既猫猫menu,拣好就自己scan QR code落单,有得自己选择面既硬度,叉烧亦可以拣豚肩或者豚腩。见到个樱花猫 - 特浓龙虾汤叉烧拉面 ($98) 好似几吸引就叫黎试下,黎到碗面都几多樱花虾,除左流心蛋,仲有木耳丝同炸莲藕片,而叉烧就拣左豚肩。炸莲藕片好脆好好食,叉烧就还好,几嫩口。我个人就比较喜欢食硬面,佢呢个面质煮到又唔算好硬,反而似适中🤣都ok既。开头试左两啖汤,的确有几浓郁既龙虾汤味👍🏽不过奇怪既系,食食下觉得个汤底好似愈黎愈淡…淡到好似无左龙虾汤味…😂好啦咁另外叫左个黑猫 - 黑蒜油豚骨汤叉烧拉面 ($98),明显地见到叉烧唔同既,因为拣左豚腩,肥瘦比例都可以。不过呢个黑蒜油汤底既问题就系佢好多油,但系又无咩黑蒜味同官方介绍都几唔同🫠由于早餐都未食既关系,有啲饿既情况下就额外叫咗半份拉面,hmm由于汤底都麻麻,加半份面好似有啲浪费左…个胃 lol Anyway,呢度既拉面同配料其实都算正常,不过拉面最重要既汤底就真系好一般,虽然价钱就唔系好贵,但系

星期六黎讲,舖头入面几冷清🫣

特浓龙虾汤叉烧拉面

同官方介绍都几唔同🫠
黑蒜油豚骨汤叉烧拉面

半份拉面
Anyway,呢度既拉面同配料其实都算正常,不过拉面最重要既汤底就真系好一般,虽然价钱就唔系好贵,但系味道黎讲….就唔会想再食第二次😵
2022-06-18