2023-08-07
👉🏼 罗宋汤 4/10有少失望,可能之前听太多人推介,但佢既味道并唔系好浓郁的罗宋汤,而系比较似罗宋杂菜汤,感觉自己系屋企都煮到既,同埋都比教似系其他西餐厅都会食到既味道,所以无左份惊喜🥲👉🏼 三文鱼汤 5.5/10碗汤并唔只系三文鱼肉、仲食到另一种鱼肉,汤系好清甜既味道,但有友人觉得太重腥味,但我个人认为佢比罗宋汤更加好味同特别,绝对唔系周围都食到既味道😆👉🏼 传统炆兔肉 5/10一上枱已经浓浓既香味,因为佢系放系石锅上(仲滚紧),要亦同大部分dishes一样有好多酱,个酱好香好浓味,有种creamy+butter+potato煮埋一齐既味道。第一次食兔肉,个人认为肉质比鸡胸肉更干身,亦好大阵肉味,个人认为无乜特别,个感觉又有啲奇怪,我地每人试左一啖就放弃了~👉🏼 基辅炸鸡扒 7/10成个味道都好似麦乐鸡,但个炸皮同炸粉好出色,我地摆耐左先食都仲系好脆口,唔系麦乐鸡薄身个只的炸粉,而系厚啲、有咬口、但又唔会太油腻的,鸡肉口感好弹牙,偏滑身,浓浓既麦乐鸡味😆绝对可以一试,side dish既薯片系100%薯仔切薄片炸出泥的,充满薯味,食极都唔厌haha👉🏼 古法香烧猪肋骨 6/10一上
👉🏼 三文鱼汤 5.5/10
👉🏼 传统炆兔肉 5/10
👉🏼 基辅炸鸡扒 7/10
👉🏼 古法香烧猪肋骨 6/10
一上到呢个菜已经满满仪式感,店员仲系碟ribs整个火焰,个sauce系100%的咸味同埋强烈酒精味,个人认为少少偏苦涩,一份有3-4旧大旧既ribs,5个人食都好够分,但个pork ribs肉质偏韧同干身
👉🏼 乌兹别克传统牛羊抓饭 6/10
好有印度风既饭,唔算好浓味,酱汁亦无乜,佢系所有汁同啲饭干炒,米偏干,完全系印度餐厅会食到的味道
👉🏼 招牌芝士焗牛脷 9/10
超好食!牛脷劲大旧劲厚,好有口感,好淋,亦好浓味,配埋芝士成件事好rich,连埋佢一齐上既面包食埋,口感同味道都好丰富,好想再encore😆😆