2024-11-10 907 浏览
同同事们去食Lunch打开Menu发现系新Menu先发现用餐时间得60分钟OK,唔紧要,因为我地真系好想食个鸭腿waffle到用餐时间够钟有位男职员过来同我地讲「唔好意思,你地够钟啦」同事问佢:「其实我waffle差四个格仔,差少少,咁可唔可以食埋先?」个男同事:「呃,都得嘅」咁同事即刻努力切开,放两格入口食呢个时候,个男职员又出来:「其实真系跟规矩做嘅,真系得60分钟,而家好多舖头都做唔住,就系因为D客食多过60分钟」我同同事们听到之后即刻走同事差最后两格waffle都无食就走首先,我地无斋倾计唔食野同事当时食净好少然后,系餐厅第一次过来提醒已经到用餐时间嘅时候,我地都询问左可唔可以继续食埋同事努力吞咽时候,你再出来系餐厅咁大声赶?我地唔系唔体谅生意难做,只系觉得最后无必要再冲出来讲多次,更何况当时餐厅仍有其他空嘅座位,同埋当时并无其他客人等紧位12:12 落单12:35 鸭腿waffle到12:45 Pasta到13:05 埋定单坐返低等同事食完跟住无几耐就俾餐厅职员催今次用餐体验真系唔好
同同事们去食Lunch
打开Menu发现系新Menu
先发现用餐时间得60分钟
OK,唔紧要,因为我地真系好想食个鸭腿waffle

到用餐时间够钟
有位男职员过来同我地讲「唔好意思,你地够钟啦」
个男同事:「呃,都得嘅」
咁同事即刻努力切开,放两格入口食

我同同事们听到之后即刻走
同事差最后两格waffle都无食就走

首先,我地无斋倾计唔食野
同事当时食净好少

同事努力吞咽时候,你再出来系餐厅咁大声赶?

12:12 落单
12:35 鸭腿waffle到