2012-06-25
个人真系好钟意乳酪, 近日兴起既DIY既乳酪, 系令本牛致肥既主要原因之一。以前系7-11有雪糕机时代做过 , 自问装雪糕都算靓既我来讲 , 装得靓紧系开心 , 不过时不时都见到啲人装得唔靓而失望。其实你都有其他选择既。crumbs就系其中之一。我识呢间店既由来 , 系由朋友既老婆"贪便宜"想食免费雪糕而得知, 当时并无帮衬,只有搞搞震呃野食,其实都觉得唔错就都有既。今次自己一个行 , 见到人地叫左个大杯都几大杯下个样 , 又装得几靓 , 所以一试叫左个大杯来食 , 因为细杯睇落去好似唔多够喉,睇落都几大杯, 比得起以前装过哥杯$67哥杯咁大杯。。。算抵食乳酪只有原味 , 弹性久奉 , 味道唔错。如果想食啲唔同味既朋友, 可以考虑落啲多汁既配料会多啲口感上既冲击。(本牛推荐枫树糖香蕉同桑果,不过小心唔好几只有汁既配料搞到太撞味)以乳酪来讲 , 佢既配料选择好小。。。都系我觉得可惜既原因之一。乳酪都算可以keep到好耐唔溶, 算唔差啦, 整体都几好味因为系外卖店, 所以无咩店面整洁分可言,但是我可以睇到接触到既地方都几干净, 啰乳酪既地方整齐咁放定啲纸巾胶匙,一整好就整齐放系上面, 细心
以前系7-11有雪糕机时代做过 , 自问装雪糕都算靓既我来讲 , 装得靓紧系开心 , 不过时不时都见到啲人装得唔靓而失望。其实你都有其他选择既。crumbs就系其中之一。 我识呢间店既由来 , 系由朋友既老婆"贪便宜"想食免费雪糕而得知, 当时并无帮衬,只有搞搞震呃野食,其实都觉得唔错就都有既。
今次自己一个行 , 见到人地叫左个大杯都几大杯下个样 , 又装得几靓 , 所以一试 叫左个大杯来食 , 因为细杯睇落去好似唔多够喉,睇落都几大杯, 比得起以前装过哥杯$67哥杯咁大杯。。。算抵食
乳酪都算可以keep到好耐唔溶, 算唔差啦, 整体都几好味
因为系外卖店, 所以无咩店面整洁分可言,但是我可以睇到接触到既地方都几干净, 啰乳酪既地方整齐咁放定啲纸巾胶匙,一整好就整齐放系上面, 细心而利落。
收银同装雪糕既人唔系好热情哥种, 不过就讲得熟练而有礼, OK
价钱因为无正式磅过计过, 唔系太中肯, 不过大杯既价钱同大小比"睇落" 好似LEE杯平D……以100g $15既乳酪来计, lee杯系出面应该系要$45了, 咁样睇既话, 佢都算抵食啰~
如果各位成日食开自己装既乳酪, 不如试下一次人地帮你装埋丫~ 唔使废神又装得靓靓, 其实都几ok架!