2016-03-01
依间野知左好耐,但因为地理位置有d奇怪,我又唔系住个头,好难有机会食到。终于有机会去食,因为间野只做外卖,去到门口已经好多人排队,第一次买有d睇唔明个餐牌。但原来只系卖几样野,得重庆云吞=红油抄手,重庆凉面,重庆云吞面,外卖净云吞。所有野都系即嗌即做,所以至少预三个字等碗野,但系讲紧only等碗野,唔计排队wor!价钱仲好抵嫁,十二粒重庆云吞都系十七蚊,重庆云吞面先廿四蚊,豆浆都系七蚊支,大中小辣任拣。依个就系重庆凉面啦,正丫,左边细碗,右边大碗。好得,有少少酸辣粉感觉,但系指个汁酸,就唔系面酸,好惹味,仲要佢够冻!!依碗系廿蚊云吞啦,好红当当,系中辣,咪以为中辣好红好辣丫,其实都唔太辣,只系好香!!所以好多人都嗌大辣!讲真依d价钱同数量边到揾到!仲要即整嫁,云吞又睇住包,睇住煮。品质又咁very good,我觉得好过d连锁店嫁,味道唔商业化,云吞绝对皮薄!一次就上瘾,女仔其实细凉面加细云吞就饱晒,都系廿七蚊!