2021-03-19
平日经过已经俾佢既门口深深吸引(〃ω〃)(清新泥到好似去左东南亚旅行既感觉), 网上search过都话呢间食, 终于起行去book呢间食! 以泰国菜泥讲, 款式算大路菜式, 例如冬荫功, 咖喱鸡等, 唔算特别多菜式~ 泰式无骨卤水猪手@$108泥到摆相唔错啵! (*´∀`*)不过猪手既酱料味道就似平时中式食开果啲, 口感都算嫩口~~青咖喱鸡@$88泥到既时候少少吓亲, huh! 𩠌料好多喔!! (*⁰▿⁰*)虽然点的是青咖喱不过来的像是黄咖喱~ 除左主角鸡之外, 蔬菜伴料都多! 味道方面, 颇辣但未去到麻辣方面; 主馅方面鸡反而没有太多, 但食落几嫩口几滑(´∀`)!!冬荫功@$108呢个不得不说真系好好好好正(*≧∀≦*)!!! 净系望相都觉馅料足啦(´∀`)~~~ 辣度似足泰式辣度, 咸味刚好好入味~~~ 足料既程度去到有几只原只大虾~~~~~(´∀`)整体泥讲, 冬荫功好出色!!!焗蒜蓉法包@$48作为小食既佢非常合格啦~~~ 虽然叫蒜蓉包但感觉似中东包款哈, 松软松软同几好咬口~~~芝士酱薯条@$48先唔评论味道, 泥到既时候真系吓一吓(惊(*゚▽゚*)好~大~份~ 呀~ 无谂
泰式无骨卤水猪手@$108
泥到摆相唔错啵! (*´∀`*)
不过猪手既酱料味道就似平时中式食开果啲, 口感都算嫩口~~
泰式无骨卤水猪手
青咖喱鸡@$88
虽然点的是青咖喱不过来的像是黄咖喱~
青咖喱鸡
冬荫功@$108
呢个不得不说真系好好好好正(*≧∀≦*)!!!
净系望相都觉馅料足啦(´∀`)~~~
辣度似足泰式辣度, 咸味刚好好入味~~~
足料既程度去到有几只原只大虾~~~~~(´∀`)
整体泥讲, 冬荫功好出色!!!
冬荫功
焗蒜蓉法包@$48
焗蒜蓉法包
芝士酱薯条@$48
先唔评论味道, 泥到既时候真系吓一吓(惊(*゚▽゚*)
好~大~份~ 呀~ 无谂过作为小食劲佢似正餐既份量; 每一条薯条都占满了芝士酱
芝士酱薯条
大虾炒金边粉@$108
泥既时候大大份, 不过呢只煮法就唔系茄汁果种煮法, 味道比较淡, 但整体味道还可以
成碟最吸引感觉系那条葱呢嘻嘻
大虾炒金边粉
整体泥讲, 泰国餐泥讲性价比高! 碟碟都大大份最钟意系冬荫功! (о´∀`о)