2017-06-20 116 浏览
由开铺已经想试依间嘢好耐,但平时又好少经过,所以一路都未食。终于都等到有朋友话想食,咁今日就特登过去啦睇过openrice人地posted既menu,睇完觉得想食既嘢唔特别多,所以先去旺中打左少少底再去去到同朋友share左一只炸肶($28)同温泉玉子卤肉饭($35)。落单程序好简单,会有张好似酒楼咁既点心纸,划低想食既嘢,再去收银到比钱。跟住就可以等食但得企位,啲櫈系比你等嘢食既时候坐,所以要有心理准备无得舒舒服服咁坐住嚟食首先系卤肉饭,面头铺满卤肉同汁,闻落都香。但系食落去,就....咩味都无......可能系健康啲,特登唔整咁咸呱,但系真系完全无味可能啱啲口味比较清淡既人啦,对我同朋友依啲较重口味既人黎讲,真系淡而无味,好失望好彩枱面有好多唔同调味料,左加右加下食左大半个,仲有少少真系食唔落食食下卤肉饭,炸肶都整好啦会有手套提供,可以唔使食得太狼狈但手套系好薄,我同朋友一度以为系得一只,问个店员先知系两只黎,只不过真系太薄,所以要花啲精神先分得开佢带好手套就可以食喇即刻炸起够脆够热,肉都好滑,亦唔会炸到干晒。相比起无味既卤肉饭,炸肶入味好多。同样都可以用枱上既茄汁同沙律酱等等,始

温泉玉子卤肉饭

食食下卤肉饭,炸肶都整好啦
会有手套提供,可以唔使食得太狼狈
带好手套就可以食喇
即刻炸起够脆够热,肉都好滑,亦唔会炸到干晒。相比起无味既卤肉饭,炸肶入味好多。同样都可以用枱上既茄汁同沙律酱等等,始终食到后期都想加下酱黎食
炸理鸡肶

餐厅都提供好多汽水啤酒,但系黎得旺角,梗系系其他地方买啲特色啲既嘢饮啦~所以今次无试到佢既嘢饮
另外我地都差唔多9点几先去到,无晒佢个限量芝心海龙波波。下次再去既话会去试依个同食多次炸肶,点都唔会再食佢个卤肉饭
2017-05-29
炸理鸡肶