2020-10-29
朋友喺观塘返工成日食呢度既lunch set,佢话lunch质素几好,所以成日想晚饭时段黎试下呢度既威灵顿牛柳,我唯有陪下佢啦🙊我地当然点左一份主角威灵顿牛柳,另外仲叫咗个DIY Pasta加$1既是日甜品,可以按照自己中意既汁,配料同面底度身订造都几特别👏DIY Pasta我地拣左蒜片榄油+烟肉+阔条面,pasta煮得几好,虽然用榄油做base但望落唔会觉得油腻,色泽好靓👍 个汁微辣好开胃,烟肉煎到好香,索晒蒜既香味~阔条面烟韧,吸左啲蒜头同烟肉既香味好好食,而且有层薄薄既橄榄油系面头唔会觉得干身😋 不过份量唔算多~威灵顿牛柳等左大约十五分钟,不过好值得!!牛柳几大份,一切开啲酥皮听到好清脆既声音,酥皮重牛油香味,非常有层次~里面既牛煮得岩岩好👍 外面熟里面鲜红,完全唔韧亦都唔觉得膻,唔驶点任何酱已经好好食😋牛柳同酥皮既中间仲夹杂左啲黑松露菇提升鲜味👍伴碟既露荀都好爽脆同新鲜~呢个威灵顿牛柳水准真系劲高!!👏👏👏下次都想试下呢度既招牌火焰猪手,希望到时我唔会俾呢个咁出色既威灵顿牛柳转移左视线啦🙈
蒜片榄油烟肉阔条面
个汁微辣好开胃,烟肉煎到好香,索晒蒜既香味~
威灵顿牛柳
威灵顿牛柳等左大约十五分钟,不过好值得!!
牛柳同酥皮既中间仲夹杂左啲黑松露菇提升鲜味👍
伴碟既露荀都好爽脆同新鲜~
呢个威灵顿牛柳水准真系劲高!!👏👏👏